Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
63 деца, пострадали при ПТП са получили помощ от Националния дарителски фонд
Автор: Живко Кръстев 17:22 / 20.12.2023Коментари (0)444
© илюстративна
Тази година има рекорден брой деца, подали молби за подкрепа към Националния дарителски фонд. Виждаме как въпреки цялото говорене и действия, имаме завишаване на случаите на ПТП, с което трябва да се справим. Има необходимост от още по-активни действия по превенция на пътния травматизъм. Само с общи усилия можем да променим поведението на хората. Това каза заместник-изпълнителният директор на Българския червен кръст Надежда Тодоровска в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“.  

Националният дарителски фонд в подкрепа на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия, е създаден през 2005 г. от БЧК и с подкрепата на различни институции, сред които "Пътна полиция“, Съюз на българските автомобилисти, Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата“ и други институции, неправителствени организации и индивидуални дарители. Основен партньор е МВР, тъй като те разполагат с информацията за пострадалите деца. От създаването му до момента чрез Фонда са подпомогнати 1158 деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия. "В повечето случаи това са много тежки инциденти, водещи до сериозни наранявания на децата, в много случаи и до трайна инвалидизацията. Средства са необходими за тяхното лечение и последваща рехабилитация. БЧК заедно със своите партньори и приятели успяваме да вдъхнем малко кураж и надежда на тези семейства, че не са сами в този тежък за тях момент. Това е другата важна страна на нашата работа чрез фонда – да окажем морална подкрепа“, обясни д-р Тодоровска. 

През тази 69 деца са получили подкрепа от фонда в размер на 63 000 лева. 31 от пострадалите са получили наранявания като пътници в автомобилите, отбеляза тя. "Това значи, че някой родител не е поставил детето в предпазно столче и с предпазен колан. При удар с 50 км в час и най-силният човек на света няма как да успее да задържи при фронтален удар това дете да не изхвърчи напред от ръцете – доказано е. Трябва да имаме волята да спазваме правилата“, призова Надежда Тодоровска. 

Деян Калинов, който е регионален мениджър в "Инса Ойл“, разказа, че компанията се включва в инициативата на БЧК за втора година. "Припознаваме я като много наша. На практика безопасността на пътя много пряко касае нашия бизнес. Затова догодина сме предвидили редица кампании, с които да насочим вниманието на нашите клиенти именно към превенция на тези събития. Финансовата помощ е от голямо значение, но моралната не бива да се подценява и това те да не се чувстват сами според нас е много важно. Чрез информационни събития ще подтикнем нашите клиенти да бъдат дарители на кампанията и да променят начина си на мислене и на поведение на пътя“, обясни той. 

Деян Калинов сподели, че компанията планира да пусне приложение под формата на игра за деца, която ще поставя героя в различни ситуации на пътя. "По този начин то може да попива информация, която в последствие ще му бъде полезна, защото това дете, живот и здраве, утре ще бъде шофьор и ако тези неща започнат да му се кодират още от сега, вярваме, че това би допринесло за по-добрата ситуация на пътя“, допълни той.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Водна криза
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: