Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
8 служебни министри ще отговарят на депутатски въпроси днес
Автор: Екип Ruse24.bg 08:55 / 02.06.2023Коментари (0)630
© Фокус
В петъчното пленарно заседание депутатите ще изслушат 8 служебни министри на парламентарен контрол. Повечето министри ще отговарят на три-четири въпроса, докато служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков ще отговоря на 39 въпроса.

Депутатите ще изслушат Христо Алексиев, служебен заместник министър-председател по икономическите политики и служебен министър на транспорта. Той ще отговаря на два въпроса свързани със създаването на нов оператор, предназначен специално за управленските нужди на активите на “Фериботен комплекс Варна", както и въпрос относно изграждане на железопътния коридор “Солун-Кавала-Александруполис-Бургас- Варна - Русе".

Служебният министър на образованието и науката ще отговори на Сашо Пенов също ще отговори на два въпроса на тема извънкласна литература, която се предлага на учениците, както и въпрос относно разпространение в образователните институции на образователни брошури със съмнително съдържание.

Росица Карамфилова-Благова, служебен министър на околната среда и водите ще отговори на пет въпроса, сред които са действия на МОСВ за разработване н стратегии и изготвяне на цялостни политики в областта на рециклирането на фотоволтаични модули излезли от експлоатация, нерегламентирано сметище в село Краводер, както и въпрос свързан с наказателна процедура на ЕК за неизпълнение задължението за докладване на третите ПУРБ.

Служебният министър на земеделието Явор Гечев ще отговаря на десет въпроса свързани с издадени наказателни постановления, нерегламентирано отпускане на вода от язовир “Жребчево", както и закупуване на над 350 високопроходими автомобила от държавни горски предприятия за 25 млн. лв.

Никола Стоянов, служебен министър на икономиката и индустрията ще отговори на един въпрос свързан с командировка в Австралия на ръководството на Комисията за защита на потребителите.

Весела Лечева, служебен министър на младежта и спорта ще отговори на въпроси относно Европейска година на младежта, забавяне при изпълнение на договора за изграждане на спортна зала “Арена Бургас" и др.

Служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев ще отговори на въпроси относно месечните възнаграждение на лекарите в лечебните заведения за болнична помощ, лекарствени продукти и др.

Иван Шишков, служебен министър на регионалното развитие и благоустройството ще отговори на 39 въпроса свързани с актуалното състояние на пътната инфраструктура, предаде dariknews.bg.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Хороскоп за деня
Григор Димитров в турнири през 2024 година
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Почина Лиъм Пейн
Бюджет 2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: