Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Акция "Дрога": Масови арести в Пазарджишко за притежание на дрога и градини с марихуана
Автор: Петя Кузева 15:25 / 11.10.2023Коментари (0)442
© ОДМВР-Пазарджик
Седем души са задържани във Виноградец, Велинград и Пазарджик заради наркотици само от началото на седмицата.  

Продължават активните действия на служителите от ОДМВР-Пазарджик в цялата област по противодействие на производството, разпространението и притежаването на наркотични вещества.

Днес криминалисти от РУ-Септември са иззели солидно количество марихуана от територията на село Виноградец, съобщи за "Фокус" говорителят на ОДМВР-Пазарджик. Органите на реда извършили проверка в къща, ползвана от 31-годишен жител на същото населено място. В едно от помещенията на постройката била открита около 2.55 килограма суха зелена листна маса от глави и съцветия. Последвал полеви наркотест, който отчел положителна проба за марихуана. Цялата дрога е иззета, а притежателят й задържан за срок от 24 часа. Спрямо него се води бързо производство.

Служители от РУ-Велинград във вторник са засекли на една от улиците в курорта лек автомобил "Мазда", управляван от 19-годишен велинградчанин. Последвала проверка и в 23-годишен пътник във возилото униформените открили 81 полиетиленови топчета със суха растителна маса. След направен полеви наркотест се оказало, че става дума за синтетичен канабиноид. Дрогата е иззета, а мъжът е задържан за срок от 24 часа. Освен него са задържани и другите трима във возилото, които са на възраст между 19 и 39 години. Въпреки издадените предупреждения и разпореждания на проверяващите полицейски служители тримата умишлено пречили да бъде осъществена проверката.

Ден по-рано солидно количество марихуана бе открита и иззета от служители на "Криминална полиция" при РУ-Септември.

Криминалистите провели специализирана полицейска операция по противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества на територията на населените места от общината.

Екипите атакували два адреса в септемврийското село Виноградец. Така било установено, че в частен имот 31-годишен жител на селото отглеждал насаждения от рода на конопа. Установено било наличието на 23 растения с височина между 130 и 260 см. Направени са полеви наркотестове, които реагирали положително на канабис. Общото количество на откритите стръкове е 46.4 килограма зелена маса. На другия адрес, който представлявал необитаема къща е засечен 28-годишен мъж от същото село. В двора той тъкмо отделял съцветията от стеблата на обрания от него канабис. Органите на реда установили общо 9 стръка с височина около 200 см. В една от стаите на къщата са открити 7 полиетиленови плика и 3 пластмасови буркани, съдържащи суха марихуана, чието общо тегло е около 2.6 килограма. На местопроизшествията са извършени огледи, двамата мъже са задържани в ареста на РУ-Септември, а откритата дрога е иззета. Образувани са две бързи производства под надзора на прокуратурата в Пазарджик. 

И служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР-Пазарджик задържаха мъж с дрога. Вчера екипите извършили проверка на 36-годишен жител на областния град. У него било открито бяло прахообразно вещество. Последвал наркотест, който отчел , че става дума за амфетамин. Мъжът е задържан за срок от 24 часа, а по случая се води бързо производство.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Рокади в ДПС
50-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Почина Силвио Берлускони
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: