Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Без затвор за леки престъпления, заради претовареност на магистратите
Автор: Екип Ruse24.bg 09:54 / 30.06.2011Коментари (7)185
Да се декриминализират част от леките престъпления и за тях да се налагат административни санкции. За това настоя вчера главният прокурор Борис Велчев при представянето пред Народното събрание на годишния доклад на прокуратурата и разследващите органи за 2010-а. Парламентът последователно обсъди докладите за миналата година на ВСС, прокуратурата и ВКС. Ако не бъдат чути призивите за облекчаване на работата на магистратите, догодина по това време държавното обвинение ще престане да действа, обясни още Борис Велчев.

Той представи данни, според които всеки от 1200 прокурори през миналата година е наблюдавал средно по 180 дела, произнесъл се е по над 280 преписки, спрял е около 520 дела, прекратил е по давност 76 дела и е участвал в 140 съдебни заседания. Главният прокурор отчете и 11% ръст на лицата, лишени от свобода, и допълни, че от началото на годината е започнало изправянето пред съда на обвиняемите с повече от две висящи дела. От огромна претовареност се оплака председателят на ВКС Лазар Груев, който отчете ръст от 26% на делата през 2010-а спрямо 2009-а. Груев уточни, че при цялата натовареност на работата на магистратите и относително изолирания живот, който водят, има сериозна опасност от прегряване.

Източник: в. "Монитор"






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Трябваше отдавна да се въведат за леките престъпления гривни и даденото населено место да му е затвор или зависимост от престъплението се определя и зоната на пребиваване. Просто и лесно е и на данъкоплатците ще струва една гривна а не 18 месеца хранене и пазене.
+3
 
 
Абе хора, не ви ли писна вече от клана Велчеви: Борис Велчев I (член на Политбюро на БКП), Милен Велчев (негов племенник) - министър на финансите от 2001 до 2005 г.; и Борис Велчев II (внук на Б.В. I) - главен обвинител на Републиката през последните пет години и половина - все кървавочервени (е, Миленчо се опита да "пожълтее" в НДСВ, докато Н.В. Симеон II "червенееше", но напусто!) И сега какво? - Действащото Велчево отроче иска "облекчаване" на подведомствените му "клати****" и на зависимите от него "магистрати", та дори и заплашва, че ще спрат да работят (поради "претоварване", а не поради некомпетентност), като призовава към по-леки санкции и декриминализиране на най-често срещаните престъпления у нас! А бе Борисе, спасявай се, докато е време, защото като ти свърши мандатът, няма кой да те спасява!
+2
 
 
"Груев уточни, че при цялата натовареност на работата на магистратите и относително изолирания живот, който водят, има сериозна опасност от прегряване." Един вид няма кога да си харчат парите в Испания и на френската Ривиера :) ясно. Ние Ви разбираме господа магистрати, нас кой ще ни разбере?
+5
 
 
По-голяма глупост не съм чел през целият си съзнателен живот. Вижте пичове, защото не идете направо всички на почивка и да оставим престъпниците да се вихрят. Това е просто държавата на престъпниците. Няма начин да се увеличи броя на магистратите!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: