Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Боби Цанков убит, трима арестувани и пак замесиха “Наглите”
Автор: Екип Ruse24.bg 08:52 / 06.01.2010Коментари (0)909
©
Братята Красимир и Николай Маринови, по-известни като Маргините, и Стефан Бонев-Сако са арестувани. Градският прокурор на София Николай Кокинов потвърди ареста на Красимир Маринов, а за другите два - нито потвърди, нито отрече. По неофициална информация задържането на тримата има връзка с убийството на Боби Цанков, но не е ясно дали срещу някой от арестуваните ще бъде повдигнато обвинение.

Скандалноизвестният бивш радиоводещ и автор напоследък на сензационни публикации, свързани с подземния свят, бе убит днес около 12.30 ч. на столичния бул. "Стамболийски" във вход на кооперация, където е кантората на неговия адвокат Иван Дончев, с когото той имал среща. В момента тече акция на МВР и се разпитват свидетели на четири или пет места в столицата, каза още градският прокурор.

Той добави, че нападателите са били двама или трима, като са използвали пистолети с деветмилиметров калибър. Те са причакали Цанков във входа на блока и са го застреляли от упор. Изявлението си Кокинов направи след съвещание в прокуратурата, в което участваха главният прокурор Борис Велчев, зам.-градският прокурор Роман Василев, министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи Валентин Йорданов.

Предполагаше се, че би могло да се случи нещо подобно при такива добри полицейски операции, коментира министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред журналисти след съвещанието. Той посочи, че в момента има напрежение в престъпния контингент и от МВР искат да го приведат в известност, за да противодействат на подобни процеси. Министърът не коментира въпрос дали Цанков е бил важен източник на полицията.

По темата за обиските в "Царско село" и "БулИнс" Цветанов каза, че те са част от полицейските операции, "които трябва да се случат".

За двамата мъже, които пострадаха при стрелбата срещу Цанков, Цветан Цветанов коментира, че те не са обикновени граждани, а "по някакъв начин са познати и известни". Министърът добави, че всичко, което се случи днес, не е насочено срещу обикновените и нормални граждани. Единият от двамата пострадали, който бил с прякор "Куция", е криминално проявен и е регистриран за измами.

Директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи Валентин Йорданов посочи, че всички лица в района се разпитват. Той каза, че ще бъдат прегледани всички камери, които може би са заснели престъплението.

Според източници на "Стандарт" "Нагли" могат да се окажат куршумите, затворили завинаги устата на скандалния радиоводещ. Отмъщение на бандата за отвличания била една от версиите на МВР за показния разстрел.

Изданието се позовава на разследващи, според които Боби Цанков е дал на прокуратурата информация, помогнала на МВР да закопчае тарторите на бригадата. Топлата връзка между Боби Цанков и "Наглите" бил соченият от полицията за наркобос Стефан Бонев-Сако. От декември Цанков всеки ден докладвал тайните на подземния свят пред висш магистрат.

Малко след 18 ч. стана известно, че специални части правят обиски в сградата на "Бул Инс" на бул. "Дж. Баучер" в столицата, която стана известна през януари 2004 г., когато в един от асансьорите й беше беше взривен и убит босът на СИК и съдружник на братята Маргини Стоил Славов. В сградата са и офисите на братята Маргини.

БТА съобщи, че според неофициална информация акцията има връзка с убийството на Боби Цанков. Действията на полицаите били на базата на показанията на един от пострадалите при стрелбата. Според БНТ преди години Боби Цанков е успял да излъже и братя Маргини с 400 хил. лева.

Според Николай Кокинов Цанков не се е оплаквал в прокуратурата от заплахи за живота си. Посещенията му там са били по "професионални проблеми".

На местопрестъплението са били намерени около 15 гилзи от куршуми, съобщи още Кокинов. Мястото остана "отцепено" от полицията и вечерта. Движението по булевард "Александър Стамболийски" не е спряно. Но тротоарът пред входа, където е станало убийството, е затворен за пешеходци.

Николай Кокинов отказа да коментира къде е отивал Цанков, но посочи, че на този номер на бул. "Ал. Стамболийски" действително има адвокатска кантора на известен адвокат.

 

 

Източник: Vesti






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Войната в Украйна
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
Земетресения в България
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: