Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Борислав Георгиев: Дистанционният отчет на водомерите съдържа много предимства
Автор: Георги Иванов 14:10 / 04.07.2024Коментари (0)460
©
Дейността по отчитане на водомерите е изключително важна не само за потребителите, но и за "Софийска вода“, и седи на централно място наред с други важни теми за компанията, тъй като е изключително ресурсоемка и изисква доста сериозна организация. Това каза Борислав Георгиев – търговски директор  в "Софийска вода“, част от "Веолия“ в предаването "Денят на фокус“ на Радио "Фокус“

Начините за отчитане на водомерите са: стандартният визуален отчет, в който се случва чрез проверка от проверител с посещение на място, и дистанционният отчет, което изисква по-специфично оборудване на водомерите. "Честотата на посещенията на проверителите много зависи от типа на водомера и от типа на имота, който се отчита. Най-масово разпространените – индивидуалните имоти, се отчитат веднъж на три месеца, а общите водомери в блоковете на етажна собственост се отчитат всеки месец. Това важи също и за други сгради и за други потребители, които се отчитат само на един довеждащ водомер. И има водомери, които се отчитат два пъти годишно, които са най-вече в крайградската част.“

По думите му дистанционният отчет съдържа много предимства, като единственото условие е потребителите да инсталират водомер с дистанционен модул, който да предава данните на водомера онлайн, в реално време. Според Борислав Георгиев създаването на профил в мобилното приложение на "Софийска вода“ дава изключително много възможности и достъп до множество услуги и е едно допълнително удобство за потребителите: "Там може да се получи информация за планирани спирания, достъп до интерактивна карта, на която потребителите могат да следят спирания, планирани, аварийни и текущи ремонти, заявка за фактури, получаването на фактурите, подаване на самоотчети, анализ и мониторинг на ежемесечната консумация,“ каза той и допълни, че потребителите имат възможност да сравняват консумацията спрямо предходен период, което ще им помогне да предприемат мерки, които да доведат до спестяване на ресурса.

Важно условие при самоотчитането е да се спази определен срок за въвеждане на данните. Този срок е отключен в рамките на седмица, след което данните се заключват и започва процесът на фактуриране. "Това е болна тема, с която срещаме големи проблеми, тъй като изисква изключително сериозна организация,“ каза той и разясни, че ако сме пропуснали да осигурим достъп за проверителя, една от възможностите е да изчакаме следващия срок за отчитане на водомери, или ако ни е изключително важно, да заявим извънреден отчет, което обаче е платена услуга.

Има много предимства при отчитането на потреблението на вода с дистанционни водомери, като спестяването на време, удобството, изключителната точност на фактурирането, също така навременна индикация ако има някакви течове или някаква аномалия в нормалната консумация. "Като най-голям воден оператор от "Софийска вода“ поставяме дистанционни водомери и за студена, и за топла вода, като има предимства, които се съдържат в комплексната услуга, която извършваме по монтажа на такива водомери,“ обяви Борислав Георгиев.

Търговският директор на "Софийска вода“ сподели също, че от няколко дена в касите на платежните оператори е направени интеграция със системите на водния оператор, така че плащането се отразяват в реално време буквално за секунди. Това спестява много дублирани плащания, клиентски жалби и други.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
50-ото Народно събрание
Политическо противоборство в САЩ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: