Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Борисов: Между ГЕРБ и ПП Европейската комисия избра нашия кандидат за еврокомисар - по-подготвения 
Автор: Самуил Иванов 19:23 / 17.09.2024Коментари (0)380
©
Между ГЕРБ и ПП Европейската комисия избра нашия кандидат за еврокомисар - по-подготвения. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща със симпатизанти в столичния район "Искър".

"Ресорът, който ни даде Европейската комисия. Първо, да не пропускаме, че между една сериозна надпревара между партията на промяната и ГЕРБ, ЕК избра нашия кандидат – по-подготвеният.

Ресорът, който даде госпожа Урсула фон дер Лайен най-ясно обрисува нашата програма като партия и нейната програма като водещ кандидат на ЕНП. Неслучайно само прие ГЕРБ дойдоха и председателя на ЕК Фон дер Лайен, и председателят на ЕНП Манфред Вебер. Неслучайно ГЕРБ излъчи най-много евродепутати", заяви Борисов.

Той каза още, че евродепутатите на ГЕРБ получават едни от високите постове в Европейския парламент.

"Нашите евродепутати станаха заместник-председатели, членове на водещите комисии – по правосъдие, на комисията LIBE. Така ли се дава на една държава, излъчени от най-големите партии, такива ресори. Как се слагат такива хора на водещи позиции, ако се съмняват в нас?", попита реторично той.

Лидерът на ГЕРБ коментира ресорът, който Екатерина Захариева получи днес в Европейската комисия.

"Ресорът, който ни дадоха, е точно този, който е важен за българите. България е известна със своите компютърни специалисти, своите системи, с мощната въоръжена индустрия – точно това, което ни трябва. Мисля, че това е голяма заслуга на нашата партия за това, което сме допринесли да може да се случи в България и съответно в Европа", категоричен бе той.

Борисов разкритикува отново управлението на столицата.  

"Какво се очаква от нас? Виждам, че вие непрекъснато се дразните на това управление на София, защото освен нашите проекти, които завариха от Фандъкова, други няма. Той (бел. от ред.Васил Терзиев) говори за зелена София, където изрязаха дървета на 50-60 години. Ако това се беше случило по наше време, то прост щеше да бъде чудо.

Може ли да отрежеш 40-50 годишно дърво и да кажеш "засадих две нови". Те няма построят нищо, те могат да се хранят само от сблъсък. Виждате колко е интересно, дори и в парламента. Всеки иска да е с нас", каза той.  

Борисов коментира и парите от Плана за възстановяване и устойчивост и вторият транш, който, за да бъде получен, трябва да бъдат приети няколко закона. Лидерът на ГЕРБ каза, че е възложил на всички юристи в партията преглед на законодателството, за да могат да гарантират какво ще се случи след изборите.

"Остава ни година и половина да се направят 95% от плащанията. Забуксува всичко, защото им се скараха олигарсите – кой да вземе 300-400 млн.", каза Борисов.

Борисов коментира, че множество инфраструктурни проекти не са довършени, а град като Пловдив е "абсолютно задръстен" от автомобили. Той подчерта, че ГЕРБ ще се борят за ниските данъци, но ще настояват за противодействие на източването на ДДС. 

Той каза, че през следващата година МРРБ ще разполага с 1,2 млрд. лева за общински проекти, докато заявките ще бъдат на стойност около 5,6 млрд. лева. Борисов допълни, че не може да гарантира, че всички проекти ще бъдат реализирани.

Лидерът на ГЕРБ предупреди, че огромен проблем пред страната ще бъде мигрантската криза. Той заяви, че границата е "пробита", след като бежанци биват залавяни по пътищата у нас. 

"Пълна мобилизация. Нямаме ли над 70-80 депутати, правителство няма да има. Убеждавайте хората да гласуват", заяви Борисов. 

Йорданка Фандъкова честити празника на София и Вяра, Надежда и Любов. Тя критикува решението на Васил Терзиев днешният ден да бъде неучебен. По думите ѝ няма как директорите да организират за два часа денят да бъде без учебни занятия.

"Благодаря на всички колеги, които си свършиха работата, аз знаех, че ще си свършат работата", заяви Фандъкова.

Бившият градоначалник на столицата каза обаче, че няма да критикува настоящото управление на града.

"Метрото и Околовръстният път бяха стратегическите приоритети и остават. Работим това да се случи", каза още Фандъкова.

Председателят на парламента Рая Назарян заяви, че при поредните избори ГЕРБ трябва да бъде единен.

"Това трябва да са последните избори, а след това да имаме едно стабилно управление, с дълъг хоризонт, 4 години", заяви Назарян.

"Изостанали сме с повече от три години, другите държави ни изпреварват", обърна внимание тя.

Още по темата: общо новини по темата: 384
19.09.2024 »
19.09.2024 »
19.09.2024 »
19.09.2024 »
18.09.2024 »
18.09.2024 »
предишна страница [ 1/64 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС
Зима 2023/2024 г.
Винетки 2024
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: