Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Брашното с 34% по-евтино
Автор: Екип Ruse24.bg 17:18 / 01.06.2009Коментари (0)357
© Ruse24.bg
Кренвиршите поскъпнаха с 25 на сто за една година. Също с толкова скочи и цената на ориза от края на миналия май до сега, сочат данни на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.

По-скъпи в сравнение с миналата година са и лещата, месото, колбасите и рибата. Цените им са между 11 и 16% по-високи спрямо май 2008 г. За последната година обаче се запазва тенденцията за поевтиняване на олиото, брашното, захарта и млечните произведения. Цената на олиото е с 44 на сто, а на брашното с 34% по-ниска спрямо средата на миналата година. Млечните произведения, захарта и пилето се търгуват в момента с около 5 до 12 на сто по-евтино в сравнение със същия месец на 2008 г.

За последния месец поевтиняват краставиците - с 40 на сто, цената им обаче остава с 21% по-висока в сравнение с миналата година. Доматите поевтиняват с 8% за месеца и са с 2 на сто по-евтини от май 2008 г. Най-голям едногодишен спад на цените има при лимоните - 55%, и ябълките - 37%.

Източник: в. "Стандарт"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
51-ото Народно събрание
Земетресения в България
Зима 2024/2025 г.
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: