Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Брошури информират български работници в Германия за трудовите им права
Автор: Екип Ruse24.bg 10:41 / 05.08.2024Коментари (0)985
©
ИА "Главна инспекция по труда“ (ИА ГИТ) разработи брошури за трудовите права на командированите български работници в Германия. Информационните материали са изготвени съвместно с Берлинския консултативен център "Миграция и достоен труд" (BEMA) в рамките на проект "Еврокомандироване“ (EURODETACHEMENT), финансиран от Европейския съюз, съобщават от пресцентъра на Агенцията. 

Чрез QR–код работниците и служителите могат да се запознаят с актуализираната брошура "НА ГУРБЕТ: Моите права като командирован работник в Германия". Интерактивните линкове представят информация за работещите в секторите строителство, социални грижи и транспорт, за техните права и задължения като командировани работници в Германия; какво е минималното възнаграждение и на колко дни годишен отпуск имат право.

Втората брошура е насочена към желаещите да работят като болногледачи в Германия. Представени накратко са съвети и начините за законосъобразно започване на работа в чужбина. Посочен е и телефонът, 00359 2 8101 747, който Главната инспекция по труда поддържа за работещите българи в чужбина. На него те могат да потърсят консултация и съдействие в рамките на работното време на Агенцията.

Брошурите са достъпни и на сайта на ИА ГИТ, в секцията "За работодатели и работещи“, рубриката "Работа на български граждани в чужбина“.

Българската инспекция по труда сключи споразумение за сътрудничество с немската организация Arbeit und Leben (AL), която предлага безплатни консултации по трудово право. При необходимост българските мобилни работници могат да се обръщат към нейните центрове, за да получат консултации на български език. В брошурата "НА ГУРБЕТ: Моите права като командирован работник в Германия" може да намерите адресите на центровете в Германия.

Повече информация за сключеното споразумение е налична на: https://www.gli.government.bg/bg/taxonomy/term/423/node/12818

През месец юни 2024 г. Главната инспекция по труда получи награда за отличителна добра практика от Европейския орган по труда (ЕОТ), която бе връчена на официална церемония в град Брюксел, Кралство Белгия. Грамотата и плакетът, които Агенцията получи, са за проекта, изпълняван съвместно с консултативните центрове по трудово право Arbeit und Leben Berlin-Brandenburg (AuL), на тема: "Транснационално сътрудничество в подкрепа на български работници в строителния и други сектори“. Отличието е и доказателство за доброто сътрудничество и успешна дейност, които ИА ГИТ има с немската организация.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Избор на български еврокомисар
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
17 септември – Денят на София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: