Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
България трета по най-ниска инфлация в ЕС
Автор: Екип Ruse24.bg 17:00 / 16.07.2012Коментари (24)836
© Ruse24.bg
Две места делят България от лидерското място в ЕС по показател за най-ниска инфлация през юни. Пред нас са само Гърция (1%) и Швеция (0,9%).

Според бюлетина на Евростат за миналия месец инфлацията в нашата страна е била 1,6%.

На другия полюс, т.е. с най-висок инфлационен коефициент, са Унгария (5,6%), Естония и Малта (с по 4,4%).

Спрямо месец май годишната инфлация е намаляла в осем страни-членки, в още толкова не се е променила, а се е повишила в 10, отбелязва статистическата служба на ЕС.

С най-ниски средни стойности за едногодишен период са отново Швеция и Гърция, съответно с 1,1% и 1,9%, а между тях се нарежда Ирландия с 1,6%. Естония и Унгария водят с най-високата инфлация в Евросъюза (средногодишно 4,7% и за двете), следва ги Словакия с 4,1%.

Инфлацията в еврозоната остава без изменение през юни (2,4%) и все още е над заложения от Европейската централна банка желан праг от под 2%.

Най-"виновни" за инфлацията в страните, използващи общата европейска валута се оказват цените на алкохола и тютюневите изделия (4,9%), жилището и транспорта (3,1%). В същото време най-ниски са стойностите при комуникациите (-2,8%), образованието (0,7%) и отдиха и културните развлечения (0,8%). Горивата за транспорт също са дали своя принос в инфлационния индекс, при тях поскъпването е 0,13%.


Източник: bTV






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 17.07.2012 г.
-1
 
 
Чудя се, колко негативни изказвания? Браво много точно и реално, само не мога да си обясня, защо забравяте да ходите на избори и предпочитате да ходите за гъби и риба.Само по този начин ще се оправим , а не чрез революция. Ние сме овчедушен народ . Всеки гледа мене си. Само навеждане и .....стригане. "Маргарит и Маргаритката". поза заднешката.
Aнонимен
на 16.07.2012 г.
0
 
 
Какво смешно сравнение -България и Швеция.Две несъпоставими величини.
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 16.07.2012 г.
+3
 
 
Стига с тия смешни класации! Най-дисциплинираните, най-финансово стабилни в ЕС..най-, най- .. ИСТИНАТА Е - най-бедните в Европа! Станахме за смях на целия свят с некадърни управляващи вече 22 г.! И няма светлина в тунела, защото системата така бе изградена - за шепа хора всички богатсва, останалите - кучета ги яли! БАНАНОВА република в Европа - това сме ние!
+3
 
 
Инфлацията благоприятства икономическия растеж. Подобна ниска инфлация означава, че икономическото развитие на България е замръзнало. А и няма как да е иначе. Увеличението на паричния поток води до засилена покупателна способност, което верижно води до покачване на цените. В България е точно обратното. От идването на власт на ГЕРБ доходите са замразени, но цените на тока и горивата вървят нагоре. Цените на стоките, обвързани с ток и горива се вдигат, а парите в хората намаляват. Няма нормален търговски оборот, затова и ниски стойности на инфлация. Ето това е трагедия - нисък жизнен стандарт и никаква переспектива. Парите са съсредоточени в олигарсите, които си ги харчат в богатите държави. Който смята че е гордост да сме с такъв нисък инфлационен индекс, много му здраве! Ниската инфлация показва категорично едно - България тотално затъва в бедност и нищета!!!
-3
 
 
Абе хора, ежедневно сме заливани от един куп негативни статистики относно нашата страна - достатъчно да стъпче самочувствието на всеки един българин, че е такъв. Това е една от малкото позитивни класации на нашата страна, публикувана в медиите, а вие спамите в коментарите, че по вс. останало сме зле, че имало мизерия, глад и не знам си какво още! Забравете малко за лошото! Вместо да мрънкате за негативните статистики, се хвалете и бъдете горди за позитивните! На запад така правят :)
0
 
 
Супер! Г-да Управляващи, Спестете ни поне пресмятането в хиляди левове за две лимонади...
+4
 
 
И първа по гладни и уморени хора ,които едвам връзват двата края.
0
 
 
а бе тази статистика да не си я вадят от задния двор, дрън, дрън-пълни глупости
+1
 
 
Да...но за сметка на мизерията !!! Има държави в които кризата е много по голяма, но въпреки това хората живеят много по добре !
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Зима 2023/2024 г.
Лято 2024
Земетресения в България
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: