Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Цветанов: Има недоверие към всичко, свързано с интеграцията на ромите
Автор: Екип Ruse24.bg 12:10 / 14.11.2011Коментари (9)1722
© Ruse24.bg
Досега в България са реализирани множество стратегии и проекти за интеграция на ромите, които не са постигнали необходимия резултат, защото проблемите стоят и реално погледнато през годините на преход те са се задълбочили. Това заяви вицепремиерът Цветан Цветанов, който е и председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси, при откриването на национална среща за представяне и обсъждане на проекта на Национална стратегия за интегриране на ромите в България (2012-2020 г.).

"За съжаление реалността днес е, че има обществено недоверие към всичко, свързано с интеграцията на ромите, заради онова, което се е случвало в тази област през последните 20 години", каза Цветанов.

Той подчерта, че са необходими много повече концентрирани усилия от страна на държавата и неправителствените организации, но на първо място - всички български граждани трябва да бъдат солидарни при решаването на този проблем.
Очаква се след 3-4 дни стратегията да бъде окончателно финализирана и ресорните ведомства да започнат работа по нея.

"Правителството заложи на добрите практики, които трябва да намерят приложение и в предстоящите години. Такива са здравният и социалният медиатор. Това, което предизвиква най-много проблеми обаче е жилищният проблем на ромите", отчете Цветан Цветанов.

Той подчерта, че при изготвянето на стратегията са използвани много от добрите практики, реализирани в други страни от ЕС, като Унгария и Чехия.

"Най-важното е да имаме интегриран подход при реализирането на различните секторни политики. Идеята е с приемането на тази национална стратегия, всички досегашни стратегии да намерят място в нея", подчерта вицепремиерът. По думите му, стратегията ще бъде основополагащият документ, който ще определя политиките на всички сектори в областтa на интеграцията на ромите.

Очакваме активно участие от страна на общините, защото без тях няма как да бъдат реализирани каквито и да е политики, допълни Цветанов.

Източник: КРОСС







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Куха цицкова кратуна може ли да роди нещо умно?
0
 
 
"Има недоверие". Амсалак! Свикнаха да се хвалят с нещо дет го има. Кажи че НЯМА ДОВЕРИЕ! И много други неща НЯМА като например РЕЗУЛТАТИ.
0
 
 
Интеграция е едно, друго си е обожествяване. Не можете да замажете на кадърните очите.
Aнонимен
на 14.11.2011 г.
0
 
 
Проблема е много сериозен ,но не се решава
+3
 
 
"...но на първо място - всички български граждани трябва да бъдат солидарни при решаването на този проблем..." т.е. недейте да роптаете и да мързелувате, а бачкайте яко за да ви прибираме повечко данъци. Само едно не ми е ясно, циганите в България не са ли "български" граждани и те не трябва ли да бъдат солидарни с останалите българи раждайки по толкова на брой деца, колкото могат да отгледат, а не да произвеждат бъдещи лапачи на социални помощи?
Aнонимен
на 14.11.2011 г.
+3
 
 
Цецко хубаво , ама само това нестига. Вземи си ги интегрирай ти.Имаш 6 апартамента дай ги на братята роми., , че и Бойко може да направи нещо по въпроса.
+3
 
 
Първата добра практика е спирането на детските добавки. Ще се дават като намаление на данъка на РАБОТЕЩИТЕ. Втората добра практика е да се спре изкупуването на ВТОРИЧНИ СУРОВИНИ
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
Отбелязване на Деня на Независимостта
Хороскоп за деня
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: