Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Депутатите не изкараха последното си заседание
Автор: Екип Ruse24.bg 15:02 / 12.06.2009Коментари (0)227
© Ruse24.bg
И в последния си работен ден депутатите от 40-тия парламент приключиха заседанието си предсрочно заради липса на кворум.

При много празни банки в пленарната зала последният разглеждан закон - промени в Закона за движение по пътищата забуксува.

Председателстващият Любен Корнезов многократно подканя депутатите да влязат в залата, дава извънредни почивки, предприе поименна проверка, но залата така и не се напълни достатъчно.

Последният разглеждан текст остана предложението от 1 януари до 31 декември моторните превозна средства задължително да се движат с включени светлини през деня или къси светлини.

Но до гласуване нямаше как да се стигне, тъй като липсата на кворум прекрати заседанието.

Помолен да коментира защо не е успял да се справи с дисциплината на депутатите председателя на парламента Георги Пирински заяви:

"Никога не съм се смятал за надзирател, който трябва да следи за поведението на народните представителите. Стремял съм се да въведа в правилника норми, които да изключат неправомерното поведение, както и да внуша на парламентарните групи и ръководствата им, че поведението на депутатите в залата и извън нея се възприема като стандарт н поведение в обществото."

Пирински отбеляза, че е твърде ниско доверието на обществото в работата на парламента: "В обществото има твърде скептична, да не кажа негативна оценка за работата на народното събрание", каза той и отбеляза, че без авторитетен парламент обществото не може да се надява на достатъчна надеждност на правната норма.

Според Пирински качеството на нормативните актове трябва да се повиши, качеството на обсъждането също, а също трябва да се промени самото гласуване, за да се премахне гласуването с чужди карти. Той изтъкна, че беше променена системата на гласуване, но тези усилия не са дали резултатите и явно предстои 41-ия парламент да се справи с този проблем.

„Не съм съгласен, че трябва да въвеждаме някаква казармена форма на организация на поведението на депутатите, а би трябвало народният представител да е с нужното съзнание. Когато то отстъпва, председателят на парламента следва да наложи нормите на правилника и да огласи становището, че е необходимо народният представител да отговаря на нивото".

Източник: news.bg







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: