Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Димитър Главчев приветства дипломатическите служители по повод Деня на дипломатическата служба и 145-годишнината от нейното основаване
Автор: ИА Фокус 20:53 / 22.07.2024Коментари (0)1092
©
Министър-председателят и министър на външните работи Димитър Главчев приветства дипломатическите служители по повод Деня на дипломатическата служба и 145-годишнината от нейното основаване, съобщиха от Министерството на външните работи. Той приветства дипломатическите служители по време на традиционния прием по повод Деня на българската дипломатическа служба – 19 юли, и 145-годишнината от основаването ѝ, който се състоя днес в Резиденция "Бояна“.

"Дипломатическата ни служба със своята мрежа от над 100 задгранични представителства и постоянни мисии пред международни организации, повече от 90 почетни консули по света, с достойнство отстоява интересите и авторитета на България на международната сцена“, подчерта външният министър.

Димитър Главчев акцентира, че като служебен министър-председател и министър на външните работи, приоритет за него е осигуряването на стабилна и устойчива изпълнителна власт, която успешно да води България чрез предвидимост, откритост и последователност във външната политика и в съгласие с европейския и евроатлантическия път на страната.

"Не мога да не отбележа, че една от основните задачи, с които се справихме, бе провеждането на честни и прозрачни избори в чужбина. С удовлетворение мога да кажа, че вотът зад граница, въпреки трудностите, които трябваше да преодоляваме, премина нормално и без нарушения. Изказвам още веднъж специална благодарност на всички служители на МВнР, на другите ведомства и на българските общности в чужбина, които направиха това възможно“, посочи министър-председателят.

"Оценявам високо Вашия труд и Ви благодаря за професионализма и полаганите усилия. Признателен съм, че възприемате работата си като дълг и призвание, а не като формално служебно задължение“, допълни външният министър, като благодари и на международните партньори и акредитираните посланици у нас.

В заключение премиерът заяви, че трябва да продължат да бъдат отстоявани националните ни интереси, съчетани с европейските и евроатлантическите ценности, както и да бъдат защитавани правата и интересите на нашите сънародници.

На събитието присъстваха президентът на Република България Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, Негово Светейшество българският патриарх Данаил, министри, народни представителства, членове на дипломатическия корпус, служители на МВнР, журналисти, общественици и гости.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Водна криза
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: