Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Драгомир Драганов разговаря с посланика на Румъния относно ремонта на Дунав мост
Автор: Цвети Христова 14:36 / 02.06.2024Коментари (0)1046
© Областна администрация-Русе
След официалното откриване на летния туристическия сезон очаквано се засили и трафикът на леки автомобили от Румъния към родното Черноморие. Данните сочат, че само за изминалото денонощие през ГКПП "Дунав мост“ при Русе в страната са влезли над 2500 леки автомобила. В тази връзка и имайки предвид очаквания основен ремонт на мостовото съоръжение, което би трябвало да започне още от следващия месец, областният управител Драгомир Драганов и изпълнителният директор на Асоциация "Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева се срещнаха с извънредния и пълномощен посланик на Румъния в София Н. Пр. Бръндуша Предеску, съобщиха от Областната администрация на Русе.

По време на разговорите Драганов заяви, че до средата на юни предвижда да организира среща с институциите в Гюргево относно мерките, които ще трябва да се предприемат и от двете страни за избягване създаването на колони от изчакващи автомобили. "С колегите в Румъния сме в постоянен контакт и съм убеден, че предприемайки правилни действия няма да допуснем времето за преминаване от едната в другата държава да се увеличи чувствително“, каза областният управител. Пред първия дипломат на Румъния в страната ни той подчерта и значението на бързото пускане на ферибота между Русе и Гюргево, който според него категорично ще разтовари тежкотоварния трафик от моста по време на ремонта и ще даде шанс за по-бързо преминаване на леките коли по съоръжението. 

Драганов получи уверение от Н. Пр. Бръндуша Предеску, че в рамките на следващите седмици румънската страна ще вземе окончателно решение за отваряне на новия граничен пункт. Областният управител на Русе припомни, че българската страна е готова отпреди повече от две години за възобновяването на линията. От срещата стана ясно още, че и двете страни са създали организация в резултат на която при натрупване на изчакващи леки автомобили се предприемат облекчени проверки по отношение на български и румънски граждани. 

Драганов посочи, че трябва да се предприемат и действия за своевременно приключване на процедурата по взаимно признаване на резултатите от притеглянията на товарните автомобили с цел премахване на притеглянето при влизане в България и Румъния и съответно намаляване на времето за изчакване на камионите. 

Не на последно място областният управител помоли Н. Пр. Предеску и за съдействие за разпространение на информация сред румънските граждани, когато започне ремонтът. 

"Необходимо е хората да бъдат уведомени за това на какъв етап са ремонтните дейности и колко време ще им се наложи да изчакват на граничния пункт“, каза Драганов и изрази мнение, че за целта трябва да използват всички информационни канали, вкл. и социалните мрежи. 

В рамките на срещата Драганов изрази пред посланик Предеску мнението на жителите на Русе против изграждането на инсинератора за биологични отпадъци в Гюргево.Срещата на Драганов с посланика на Румъния в София беше в рамките на Общото събрание на Българо-румънската търговско-промишлена палата. Драганов изказа специална благодарност на изпълнителния директор на организацията Елеонора Иванова и на председателя на Управителния съвет адвокат Виктор Гугушев, които ежедневно допринасят за развитието на двустранните отношения.

В срещата участваха още заместник-министърът на транспорта на съобщенията Димитър Недялков и ръководителят на службата по търговско-икономическите въпроси към българската мисия в Букурещ Ивайло Маринов. Те посочиха, че Европейската комисия е отделила близо 7 милиона евро за предпроектно проучване за изграждането на втори мост между Русе и Гюргево.

Още по темата: общо новини по темата: 12
28.06.2024 »
19.06.2024 »
11.06.2024 »
02.06.2024 »
28.05.2024 »
26.05.2024 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Косовският въпрос
Отношенията София-Скопие
Григор Димитров в турнири през 2024 година
50-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: