Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024
©
78-ото издание на Международен технически панаир ще открои направленията, в които се развива индустрията. То ще се проведе от 25 до 28 септември в Пловдивския панаир. Директни производители и търговски представители от 25 държави участват в специализираните експозиции. Те представят модерното екологично строителство, машиностроенето, енергетиката, дигиталните технологии в производството, дома и търговията, тежка техника, хибридни транспортни средства и безпилотните летателни апарати. Новостите са отличителната характеристика на Техническия панаир и си струва да се видят, защото променят индустриалните браншове.

Международният конкурс за иновативни продукти с високо качество е утвърдена традиция в най-старото индустриално изложение у нас. Форумът отличава нови изделия, които отговарят на стандартите на Европейския съюз, Златните медали на Пловдивския панаир са най-високото пазарно отличие в българската индустрия. Високоекспертно жури, съставено от специалисти в Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, ще определи и лауреатите в 78-ото издание . Конкурсът се провежда в следните категории: “Машиностроене, роботизирани системи", “Електроника и електротехника, информационни и дигитални технологии, телекомуникации, офис техника", “Транспорт и автосервизно оборудване",  “Енергетика и екология, технология и управление на водите, химическа промишленост", “Строителство", "Други“.

78-ото издание впечатлява с иновациите на български фирми. Родният бизнес все повече залага на собствени рационални решения, които успешно внедрява в дейността си. Сред претендентите  за златни медали с диплом са машини, технологии, дигитални разработки за контрол и управление на различни процеси. Иновациите във всички категории отразяват тенденцията към икономия на ресурси, екологична сигурност и безопасност в извънредни ситуации. Открояват се продукти със сеизмична защита и мобилни възможности, високопроходима техника и почистваща техника за градски условия.

Мобилна система за чембероване на палети спестява време, с допълнителното предимство - полуавтоматичен и ергономичен инструмент. Къщичка за трансформатор е иновация със сеизмична защита. Мобилна соларна система за общо 24 панела - 24 КW може да бъде транспортирана, където е необходимо електрозахранване. Модулни нискоенергийни къщи “Ибър“ и система за практически вечни прозорци за нискоенергийни сгради също се състезават за златен медал. Революционна термо помпа е експонат с всички шансове за златен финалист. Колесен багер Сани С.И. /55 W/ 15 000кг. се състезава с рационализации и усъвършенстваните системи.

До момента са постъпили над 25 заявки, а носителите на престижния приз ще станат известни на специална тържествена церемония. Тя ще се проведе на 26 септември в зала "Пловдив" на Конгресния център в Пловдивския панаир.

Още по темата: общо новини по темата: 1
19.09.2024 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
50-ото Народно събрание
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: