Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
E.ОН с предложение за изменение на цените на електроенергията
Автор: Екип Ruse24.bg 14:19 / 28.02.2011Коментари (27)1503
© Ruse24.bg
На 28 февруари 2011 г. с обявяването на ценовите предложения на всички електроразпределителни дружества и на държавната Национална електрическа компания (НЕК) стартира първата фаза на ежегодния процес по определяне на цените на електроенергията. С публичното обявяване на своето предложение Е.ОН България, както и в предходните години, подкрепя откритата и прозрачна дискусия по отношение въвеждането на новите цени на електроенергията.

Средното увеличение на крайната цена за потребителите от 1 юли 2011 г., което Е.ОН България възнамерява да предложи на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), е под 2 стотинки за КВтч. "Жалко, че ДКЕВР не взе под внимание предложението на Е.ОН България за пълно замразяване на цените през 2010 година. Ако го бяха приели, сега нашето искане за увеличение на цената би било два пъти по-малко", заяви Гюнтер Шуберт, председател на Управителния съвет на Е.ОН България ЕАД.

През юли 2010 г. делът на Е.ОН България в крайната цена на електроенергията отново бе намален и компанията трябваше да компенсира за своя сметка разликата от 21 милиона лева между увеличението на цените на НЕК и производителите с 8.4% и увеличението на цените за крайните потребители с 1.9%. Използването на Е.ОН България като буфер, който да поеме основната тежест на увеличението на цените за производство и пренос на електроенергия и минималното увеличение на крайните цени, има негативно отражение върху стратегията на Е.ОН България да инвестира в стабилността на мрежата. В резултат на това през 2010 г. се наложи двете лицензионни компании да понесат кумулативна загуба от близо половин милион лева.
Другата основна причина за искането за увеличение на цената произтича от необходимостта компанията да покрие загубите си от по-високата покупна спрямо продажна цена на електроенергията при битовите потребители и се дължи основно на увеличението, което дружеството предлага за нощната тарифа. По нея към настоящия момент компанията продава електроенергията на загуба.

Отчитайки настоящите обществени нагласи, Е.ОН България няма да включи в ценовото си заявление предложение за въвеждането на цена за мощност.

Новите цени са изчислени при сега действащите цени на НЕК и производителите на електроенергия. В случай, че тези цени бъдат повишени, предложените от Е.ОН България цени ще трябва респективно да бъдат увеличени. Ето защо увеличението на цените за крайните потребители през 2011 г. може да бъде избегнато или запазено на сравнително ниско ниво, само ако цените, по които Е.ОН България закупува електроенергията от НЕК, бъдат намалени.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Монополите правят само това, което от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) им разрешат.
0
 
 
Това вече дори не е наглост, а открито обявяване на война от страна на правителството и ДКЕВР срещу българската нация ! За 21 години така и не се наплюскаха някой !
0
 
 
боклуци нещастни!!! стотинка няма да им дам!!!
0
 
 
и 4% не давам , то щото голямо качество че и пари искат ..сложиха пренос , достъп , зелена не знам там още кво и пак не се наядоха .Произвеждаме ток , изнасяме а плащаме повече от ЕС е това какво е ??? ЕОН стига са искали , защото накрая ще се дигнем източна България и ще спрем да плащаме :(
0
 
 
изроди...то не стига че сега тока е скъп...ами искат и повишение на цените..ужассс
0
 
 
Всички са едни и същи цървули.Увеличават цената на тока, а парите къде отиват-- на майната им. И една стотинка не остава в България--уж щели да ИНВЕСТИРАТ--таратанци. Докога ще търпим само не знам.
0
 
 
Това дружество трябва да бъде изгонено от България !!! Доказали са че работят против нацията на Бг !!!
0
 
 
докато не стане като в Либия и Египет така ще бъде в България!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Хороскоп за деня
Природни стихии
Световна черна хроника
Новак Джокович идва в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: