Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Едно много нестандартно, но вкусно решение за Нукулденската ви трапеза
Автор: Екип Ruse24.bg 09:37 / 04.12.2024Коментари (0)1019
©
Ако искате трапезата ви да изненада гостите с по-нестандартни предложения за Никулден изпробвйте тази рецепта.

Съставки за рибни такос

Риба: Използваме тилапия в тази рецепта, но всяка бяла риба става за рибни такос. Можете също така да използвате треска, камбала, махи махи или скобар.

Подправка за риба: Рибата получава своя пикантен вкус от подправено брашно, направено с универсално брашно, подправка за тако , сол и черен пипер.

Масло от рапица:  Препоръчвам да използвате масло от рапица (едно от най-добрите масла за пържене ). Има висока точка на дим и неутрален вкус. При по-висока температура ще придаде на външността на рибата хубава хрупкава коричка, като същевременно ще запази вътрешността на рибата маслена и влажна.

Царевични тортили: Царевичните тортили са традиционният избор за рибни такос, но можете лесно да ги замените с брашнени тортили . За едно наистина специално изживяване, направете царевични тортили от нулата (те са много по-лесни за правене, отколкото си мислите!).

Слама за рибни такос: Обличаме сместа от зелева салата с кремообразен, остър дресинг, направен от майонеза, заквасена сметана, сок от лайм, мед, сол и черен пипер. Първо направете сламата; има по-добър вкус, ако има поне 30 минути, за да се смесят вкусовете му, пише tasteofhome.com.

Плънки за рибно тако: Завършете тази рецепта за тако с риба, като добавите любимите си топинги за тако , като нарязано авокадо, резенчета лайм, заквасена сметана, салса, нарязани на кубчета домати, кориандър, натрошено сирене Cotija, тънко нарязани репички, нарязани халапеньо и нарязан на кубчета червен лук.

В голяма купа разбийте заедно майонезата, заквасената сметана, сока от лайм, меда, солта и черния пипер, докато се комбинират. Разбъркайте сместа за зелева салата. Покрийте и охладете сламата за поне 30 минути.

Стъпка 2: Гответе рибата

В плитка чиния смесете брашното, подправката за тако, сол и черен пипер. Добавете рибата и я намажете леко от всяка страна.

Загрейте голям тиган на средно висока температура. Отърсете излишното покритие и поставете рибата в тигана. Гответе, докато рибата леко покафенее, две до три минути на страна.

След като се свари, нарежете рибата на хапки.

Съвет на редактора:  Внимавайте да не препълните тигана или рибата ще се задуши, вместо да стане хрупкава по краищата. Може да се наложи да готвите рибата на партиди.

Запечете царевичните тортили в сух горещ тиган, докато покафенеят леко, една до две минути от всяка страна.

Напълнете всяка тортила с тилапия и отгоре я намажете със слама. Добавете незадължителни гарнитури, ако желаете. Сервирайте рибните такос веднага.

Още по темата: общо новини по темата: 23
11.12.2024 »
06.12.2024 »
06.12.2024 »
06.12.2024 »
06.12.2024 »
06.12.2024 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Грипна епидемия обхвана страната
Природни стихии
Коледно-новогодишни празници 2024/2025
Почина Лиъм Пейн
Избори в САЩ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: