Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Ел Би Булгарикум с позиция за производствената база във Видин
Автор: Петър Дучев 19:29 / 21.08.2024Коментари (0)950
©
Ръководството на държавната млекопреработвателна компания "Ел Би Булгарикум" ЕАД държи да изясни излезлите спекулативни твърдения и от името на дружеството заявява, че:

- Категорично не се предвижда затваряне на производствената база на компанията в гр. Видин! Никога не е съществувала подобна идея!

- Не се предвижда изграждане на нова производствена база на компанията!

- Бизнес планът на "Ел Би Булгарикум“ не е променян и предприятието продължава да работи по него!

- Вече са предприети действия, касаещи единствено и само ремонт и модернизация на производствената база в гр. Видин, където не са извършвани ремонтни дейности и подмяна на производственото оборудване от години!

- Заплатите на работещите в производствената база в гр. Видин и в Центъра за научноизследователска и развойна дейност бяха вдигнати с 10% със задна дата от 1 май 2024 година. През септември предстоят разговори за ново повишение на възнагражденията с до 20 процента!

От дружеството припомнят, че  преди седмица министърът на икономиката и индустрията д-р Петко Николов подчерта в Народното събрание в отговор на депутатски въпрос, че се работи приоритетно за модернизиране и обновяване на производствената база на "Ел Би Булгарикум“ ЕАД във Видин.

Министърът на икономиката бе категоричен, че още през тази есен започват и поетапни ремонти дейности, както и плавна подмяна на нова производствена техника в база Видин.

"Фокус" напомня, че на извънредно заседадание на общинския съвет във Видин имаше оживена дискусия сред общинските съветници предизвикана от предложението от Димитър Велков за приемане на декларация, касаеща намерението на ръководството на "Ел Би Българикум“ ЕАД да построи производствена база (мандра) до гр. София, след приета програма за модернизация и разширяване на производствената база във Видин с осигурено финансиране.

Декларацията е адресирана до председателя на Народното Събрание на Република България, Президента на Република България, до Премиера на Република България, до заместник-председателя на Народното събрание, до Министър на икономиката и индустрията и до народните представители, избрани от Област Видин.

В нея се настоява за незабавни действие от страна на адресантите за запазване на научно-изследователската и производствена дейност от страна на "Ел Би Българикум“ във Видин. Както и ремонтът на базата да започне в най-кратки срокове, за да продължи развитието на производството в отрасъл, исторически свързан с икономиката и името на България и света.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Природни стихии
Първият учебен ден
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: