Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Евродепутатът Мария Неделчева ще бъде българският координатор в ЕНП по отношение на Дунавската стратегия
Автор: Екип Ruse24.bg 16:14 / 12.03.2010Коментари (0)520
©
Европейската народна партия в ЕП поиска по един национален координатор за Дунавската стратегия и от България такъв ще бъде евродепутатът от ГЕРБ Мария Неделчева. „Предизвикателството е огромно, сюжета е доста труден, но ще се справя, защото темата е изключително важна за българските граждани", коментира новата си задача Мария Неделчева.

Създаването на Дунавска стратегия на ЕС е най-голямата инициатива на Съюза от повече от десет години. Целта на стратегията ще бъде да се подобри животът на 150 милиона души, които живеят в региона на р.Дунав. Преди броени дни лидери от страните-членки на Европейския съюз, разположени в района на река Дунав, се договориха за сътрудничество, за да развият транспортната инфраструктура на реката и да подобрят качеството на живот и на околната среда в региона. Това би довело и до развитието на селските райони, туризма, образованието, културата, спорта...

През януари Европейският парламент прие резолюция за създаване на "Дунавски регион". Това означава, че България няма да се разглежда само като част от Югоизточна Европа. Стратегията трябва да е готова до лятото на 2010г. и в тази връзка се организират множество събития и консултации, в които активно участие ще има и България. „Държавата ни изцяло подкрепя  процеса за разработване на обща стратегия за развитие на Дунавското пространство в контекста на Европейската регионална политика и изразява  волята си да бъде активен участник в него. Цялата територия на България е под въздействието на река Дунав като транспортен, воден и енергиен потенциал и е включена в Дунавското пространство, което ни задължава да бъдем силно ангажирани  участници в процеса", заяви Мария Неделчева.

В момента се организира голяма конференция в България по темата - на 15 март в Русе Мария Неделчева и Ивайло Калфин ще коментират пред публика стратегията на ЕС за развитие на дунавското пространство. Гражданският форум ще бъде от 17.00 ч. в Русенския университет - зала 101, корпус 2.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: