Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Хотелиер: Най-плашещо е, че започнахме да губим и сигурните ни пазари
©
Българският туризъм не е достигнал нивата отпреди ковид пандемията въпреки ръста на посещения по Черноморието ни този сезон.

Като основни причини от бранша посочват геополитическата обстановка, по-малкото чартърни полети към България, ремонта на Дунав мост и конкуренцията на съседни страни.

Въпреки атрактивните оферти по Северното Черноморие много от хотелите бяха пълни само в пика на сезона.

"Това, което в момента е най-плашещо, започнахме да губим и сигурните ни пазари като румънци, поляци, защото конкуренцията около нас е по-силна и ги привлича", заяви пред Българската национална телевизия  хотелиерът Станислав Стоянов.

"Ако говорим като приходи - да, те са най-високите, това е най-вече заради инфлацията, но разходите също се повдигнаха на бизнеса и затова бизнесът не е много доволен от сезона", допълни Стоян Маринов, Варненска туристическа камара.

Не се сбъднаха и очакванията на бранша за по-дълъг туристически сезон. Въпреки необходимостта от спешни мерки не се прави достатъчно в тази посока, недоволстват хотелиерите.

"Курортът е празен. Доколкото знам в Балчик е същата работа. Събота и неделя се вижда някакво движение от околните градове и села, но през седмицата е мъртвило. Сега е моментът за неосъществените помощи за пенсионери, за държавни работници с тези прословути ваучери. Но отново нищо не е направено", добави Станислав Димитров, управител на хотел в Кранево.

"Този ремонт на Дунав мост - Русе, който по средата на сезона го започнаха активно, доведе до голямо отблъскване на доста туристи, които досега си идваха по нашето Северно Черноморие", коментира Станислав Стоянов, хотелиер.

По-малко туристи дойдоха у нас това лято и заради намаления брой на местата в самолетите до България.

"За месеците май, юни и юли сме с един милион нощувки по-малко, отколкото през силната 2019 година. Има желаещи да почиват по нашето Черноморие, но когато няма седалки, достатъчно капацитет, те избират конкурентни дестинации", заяви Стоян Маринов, Варненска туристическа камара.

"От това, че няма чартъри губим туристи от Германия, Централна Европа, Франция, от цяла Западна Европа", каза още Станислав Стоянов, хотелиер.

Според експерти сега е най-подходящият момент да бъде организирана силна информационна кампания, насочена към пазарите в Западна Европа, която да убеди туристите, че България е сигурна дестинация въпреки сложната геополитическа обстановка.

Още по темата: общо новини по темата: 1013
24.09.2024 »
23.09.2024 »
21.09.2024 »
21.09.2024 »
17.09.2024 »
16.09.2024 »
предишна страница [ 1/169 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Докато ви не оврат дъртите червени и мутренски глави - как се брави безнес със западни хора - все под вода ще сте, некадърници. Вкарвайте фандромите докато е време.
+3
 
 
Когато "сигурните пазари" са Поляци и Румънци, а не Българи - така ще е. Винаги се е мислило повече за чужденците отколкото за Българите и затова сега и в бъдеще ще стоят празни. Ще минат много години докато се върнем отново на нашето море за почивка. То даже за уикенд разходка се предпочита Турция, Гърция и Хърватска.
+3
 
 
Проклятието на червените куфарчета. Заграбеното за 45 не може да изкара повече от 45! Скоро идват фадромите...
+2
 
 
при някои и персонала остава и клиенти не липсват, пък при други работници не се задържат и клиентите ги няма, чудна работа
+5
 
 
Ами да пускат кепенците и да си намерят истинска работа. Къде е ония алибегов дето рева цялата пандемия за мангиз, сега се е успокоил вече. Айде дано се и упокои също
В сайта ли е проблема или просто са ми спрели коментарите незнайно защо
преди 12 ч. и 8 мин.
+6
 
 
Поредната статия за мрънкащите хотелиери. Хайде да се разберете как да лъжете. Още 2022 казахте, че сте стигнали нивата от 2019. 2023 казахте, че ви е по-успешна. Само мрънкане от най-сивият сектор и с най-много помощи от държавата. Научете се да предлагате адекватно обслужване по съотношение цена-качество и тогава ще имате туристи. Вие и само вие сте си виновни за това, че българина ходи в чужбина.
+6
 
 
С фрапенце на плажа от 35 лв и като ида на ресторант да ми готви гаден индиец на 60 лв надник повече няма да стъпим алчни копелета
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Бюджет 2025
Катастрофи в България
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: