Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Илхан Андай: Доган е изолиран и получава полезната информация за ДПС през ситото на "интересът клати феса", но пъзелът е нареден и ще разбере истината
©
Това, което се случва в момента е един много тежък изпит за ДПС. Това каза в предаването "България, Европа и светът на фокус" по Радио "Фокус" журналистът Илхан Андай. 

"Случвало се е и по-рано в годините, в зората на демокрацията имаше много тежки сътресения, например на една от Националните конференции лидерът на ДПС в Кърджали Мехмед Ходжа изтегли цялата група от 80-90 делегати. Дълго време тази организация съществуваше самостоятелно. Доган не смееше да припари в Кърджали. Тези хора напуснаха като знак на протест, че партията се ръководи от агентите на  Държавна сигурност Юнал Лютфи, Осман Октай и Ахмед Доган. В крайна сметка последва създаване на друга партия, структурата на ДПС оцеля в Кърджали и т.н. Сега е по-различно, защото никой не прави опит да разделя организацията, да създава паралелна структура. Всичко идва от едни интриги на една част от вътрешно-партийния елит, създаден в продължение на дълги години от хора, които реално са милионери, някои са мултимилионери, които са притеснени от това, че т.нар. дадено ново начало игнорира този тип на “работа" в полза на партията. Защото тези хора работят така, че на гърба на партията в личен план си уреждат живота, забогатяват. И прекъсва се тази тяхна нишка към облагите, които дава всяка една политическа формация, особено, ако е свързана с властта или пък е вързана за властта. И в същото време се възстановява онази прекъсната нишка от преди много години между ДПС и избирателите, ДПС и силата на традиционните депесарски региони", каза още той.

"Наченките, че това ще се случи са резултатите от изборите на 9 юни. ДПС стана втора сила, постигна забележителен резултат. Не толкова отличен, но пак има ръст от 40 000 гласа вътре в страната и 47-те депутати в Народното събрание. Но при разпределянето на важните позиции, за една от позициите зам.-председател на парламентарната група на ДПС претендира Рамадан Аталай. Естествено, той първо се обръща към почетния председател Ахмед Доган, с който са много близки от много години и този човек им почти свободен достъп до сарая. Ахмед Доган потвърждава, че тази позиция ще бъде получена от него, също така, че зам.-председател на Народното събрание ще стане отново Филиз Хюсменова. Има и други такива хубави, апетитни позиции, за които претендират по-старите депутати. Следва една среща Ахмед Доган - Делян Пеевски, на която Делян Пеевски реагира емоционално и обяснява, че след като идеологът на партията му е поверил партията е редно да се вслуша в неговите аргументи. А те са, че хората, които са се представили неубедително, а на места много слабо по региони, не следва да бъдат премирани, награждавани с такива позиции, които се полагат на младите кадри, които навлизат вече в ДПС. Особено пък някои като един Байрам Байрам  в Кърджали, в екипа, който е постигнал забележителният резултат 5 от 5 възможни. И ако Филиз Хюсменова реагира като мъжко момиче и се оттегля достойно, без да прави скандали. При хора, които боравят с много пари, и усещат, че  ще останат с парите без така жадуваната власт, те имат един по-различен рефлекс, който включва игра на ва банк, дори с риска с тяхното потъване да потъне и тази партия, на която дължат всички облаги в живота си. Лошото е, че Доган е изолиран, живее изолирано и получава така полезната информация за партията през ситото на “Иинтересът клати феса". И там вече настъпва грешният ход, или може би интригантското интерпретиране на Рамадан Аталай, който в най-важния ден за България, гласуването на проектокабинета Борисов се явява  в национален ефир и обявява, че партията се ръководи като частна фирма от Делян Пеевски. В същото време призовава хората да гласуват “против", нещо, което в продължение на цял месец кампания, а и след това, се анонсираше от ДПС към избирателите, че ДПС прави всичко възможно България да има много стабилно правителство с дълъг хоризонт на живот. И сега, Доган вероятно си е наредил голяма част от пъзела и ще разбере цялата истина", коментира Илхан Андай.

Той изрази очакване през следващите дни "да седнат двамата лидери - идеологът и изпълнителният шеф на партията, оперативният шеф на партията и през призмата на този много тежък изпит за ДПС, този преодолян стрес, премъдрели, всеки от тях да направи, ако трябва малко отстъпки, но да се направи важната крачка за обединено съществуване на ДПС от тук нататък, особено на явяване на следващите избори".

ДПС начело само с Доган е по-зле от варианта ДПС само с Пеевски, категоричен бе Андай.  

"Но и двата варианта са крайно недостатъчни за тежестта на ДПС при следващи опити за сформиране на кабинет от варианта Доган и Пеевски заедно да спасят ДПС. Сега, от последните час-два личи, че нещо нещата вече вървят към контрол, защото вече вървят областни конференции на много места, на които се очаква до края на деня, вероятно и утре сутринта да се гласуват декларации, с които структурите да подкрепят както Доган, така и Делян Пеевски. И призовават на базата на постигнатите много добри резултати на парламентарните избори, това ново начало да продължи в подкрепата на почетния председател и председателите Делян Пеевски и Джевджет Чакъров", каза журналистът.

Няма такъв тежък разрив в отношенията между Пеевски и Доган, има един емоционален разговор относно мераците на по-старите да не дадат хубавите позиции - отговорните, властовите позиции в парламентарна група на по-младите, които напират за изява.

"Забележете, че нито един от двамата не казва тежки думи по адрес на другия. Особено при Пеевски няма нито една дума, докато при Аталай има интерпретация, едва ли не приписва на Доган изрази, които са неприсъщи за него. Това не е тип на поведение на човек, който само преди 5-6 месеца нарече Делян Пеевски феномен и изведнъж да му пише слаба оценка, разбирате, нали", коментира още Илхан Андай.

Делян Пеевски влезе с ботуша в ДПС и го взе"

"Различен стил на работа, не може да се каже “ботуш", всеки бизнесмен е малко по-агресивен и има малко по-големи очаквания към всички служители свои, независимо на какви позиции са, докато в политиката виреят този тип хора, които са... в казармата има един термин “стари войници", които имитират дейност, която не носи добавена стойност, но пък в края на деня наблюдателят има чувството, че този човек е авторитет, че този е бачкатор, а това е имитация", коментира спекулациите, които се прокарват в медиите Илхан Андай.

Още по темата: общо новини по темата: 46
07.07.2024 »
07.07.2024 »
06.07.2024 »
06.07.2024 »
06.07.2024 »
05.07.2024 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
50-ото Народно събрание
Политическо противоборство в САЩ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: