Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Иво Иванов, журналист и писател от Канзас за изборите в САЩ: Ожесточен двубой с много удари под пояса
Автор: Ива Дойчинова 17:33 / 26.07.2024Коментари (0)1003
©
В последните години САЩ е в състояние на студена гражданска война. Ситуацията е взривоопасна, защото цялото американско население е въоръжено, като оръжията в частни ръце са повече от населението в държавата. Това напрежение като че ли нараства последните няколко години и сега остава да видим дали ще можем да деескалираме по някакъв начин тази ситуация или тя ще ескалира в нещо по-лошо от студена гражданска война. Това каза в предаването "България, Европа и светът на фокус“ на Радио "Фокус“ писателят, журналист и хуманист Иво Иванов.

Няколко месеца преди изборите през ноември Америка е в ситуация, в която политическата платформа като че ли няма значение, стратегията за бъдещето няма значение. Това, което има значение са нападките срещу другия лагер. Това разделение според неговите наблюдения е изкуствено, но то е важен фактор в политическата игра и за политическите власти. "Хората са по-лесни за манипулация когато има вакуум между тях, защото този вакуум може да бъде запълнен с омраза, страх и параноя, и тогава много по-лесно могат да бъдат управлявани и насочвани към необходимата избирателна урна.“  

По думите му в надпреварата в 60-ите подред избори за президент на САЩ Доналд Тръмп продължава да бъде фаворит, особено след покушението върху живота му и неговата героична реакция, но "Републиканската партия вече не принадлежи на републиканската доктрина, Републиканската партия принадлежи на Доналд Тръмп. Тя е вече изцяло култ към личността, в която злокачественият нарцисизъм на Тръмп е много характерен и той се превърнал в негов патент.“

Възможният нов кандидат на демократите Камала Харис има своите и силни, и слаби страни. В много отношения тя се явява противовес на Доналд Тръмп, което в известна степен и изнервя кандидата на Републиканската партия. Камала Харис е първият тъмнокож главен прокурор на Калифорния и е възможно да стане първата избрана жена президент, която има и африканско, и индийско потекло. "Тя е 60 годишна жена, която изглежда на 40 години. Тя е обаятелна, интелигентна, успешна в кариерата си и с чувство за хумор, усмихваща се, смееща се. Тя е всичко това, което той не е. И това го притеснява. Той вижда в нея своят антипод, своят антагонист. И тъй като цялата му кампания беше насочена срещу залязващият Джо Байдън и неговото когнитивно разпадане, сега изведнъж той се превръща в стареца в този двубой,“ подчерта той и допълни, че Републиканската партия трябва да направят тотална пренастройка на своята кампания, което е много трудно.

Една от слабите страни на Камала Харис според журналиста е фактът, че идва от Калифорния, който е известен с това, че е един от най-проблематичните щати в Америка. В последните 15 години инфраструктурата на Калифорния се разпада, престъпността се покачи неимоверно, икономиката страда, големият бизнес напуска Калифорния, тя е свърхрегулирана, с прекалено много бюрокрация и всеки човек, пристигащ от Калифорния като политик, носи със себе си багаж,“ обясни той. Другата й слабост според него е, че тя е вицепрезидент на Джо Байдън, определен  като много слаб президент, който въпреки многото си победи в мандата му на президент, за всички бяха очевидни здравословните му проблеми и това, че на моменти не беше адекватен, "и Камала Харис като че ли участваше в прикриването на тези факти“.

"Така че тя има проблеми, има слабости в нейното резюме и тя ще бъде атакувана. Тепърва ще видим много от републиканските атаки срещу нея да се разгърнат и ни очакват 102 дни на ожесточен двубой с много удари под пояса. Не знам дали Камала Харис ще спечели изборите, но във всички случаи ще направи изборите далеч по-оспорвани и по-интересни,“ заключи писателят, журналист и хуманист Иво Иванов.

Още по темата: общо новини по темата: 44
01.09.2024 »
31.08.2024 »
29.08.2024 »
14.08.2024 »
11.08.2024 »
10.08.2024 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Водна криза
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: