Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Измина месец от стартирането на подготовката на терена на Националната детска болница
Автор: Екип Ruse24.bg 17:43 / 02.07.2024Коментари (0)436
© Фокус
Направихме процесите по изграждане на Националната детска болница необратими. Това заяви при проверка на разчистването и подготовката на терена на Националната детска болница (НДБ) д-р Влатко Глигоров, изпълняващият длъжността директор на "Здравната инвестиционна компания за детска болница“ ЕАД.

Какъв е напредъкът и постиженията на неговия екип обяснява д-р Глигоров.  

"Вложихме всичките си усилия, за да отговорим на високите обществени очаквания и изискванията на премиера и здравния министър за ускоряване на дейностите по изграждане на Националната детска болница. Изпълняваме точно решението на Народното събрание за ускорено изграждане. Така ще осигурим устойчивост и ще гарантираме, че детската болницата ще отговаря на най-високите европейски стандарти. Предприехме действия за осигуряване на публичност на работата ни. Качваме на сайта на здравната компания документите, отчетите и всичко свързано със създаването на детската болница. В този малко повече от месец откакто съм директор на здравната компания всички виждаме сериозният напредък със събарянето на старите сгради", коментира той.

"Работим паралелно на терена, но и в подготовката на цялостния проект на болницата, съобразно приетия линеен график за ускорено изграждане. Координираме с Европейската инвестиционна банка и очакваме в края на месеца от тях плана за необходимия капацитет на Националната детска болница. Всичко това ни дава увереност, че в края на 2028 г. ще имаме работещо лечебно заведение. И това са реални действия за първи път от десетилетия. Стремим се активно да информираме Обществения съвет и хората за нещата, които правим. Защото ги правим за всички наши деца. Отворени сме за съвместна работа с всеки, които иска да помогне в каузата ни. Такова е моето желание, а и на екипа – да постигнем качествена, високотехнологична и достъпна здравна грижа в партньорство със заинтересованите страни", каза още.

Д-р Влатко Глигоров е временно изпълняващият длъжността директор на "Здравната инвестиционна компания за детска болница“ ЕАД, който пое поста на 27.05.2024 г. до провеждането на конкурс.

Д-р Глигоров е специалист по акушерство и гинекология, има придобити магистратура по здравен мениджмънт и докторантура по социална медицина и организация на здравеопазването и фармацията.

Той има богат опит в кризисния мениджмънт на средно и високо управленско ниво.

Още по темата: общо новини по темата: 65
01.07.2024 »
26.06.2024 »
13.06.2024 »
11.06.2024 »
05.06.2024 »
05.06.2024 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Социално недоволство във Франция
Катастрофи в България
Рокади в ДПС
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: