Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
КЗП забрани нелоялна практика на интернет доставчик
Автор: Екип Ruse24.bg 11:06 / 29.04.2009Коментари (0)900
© Ruse24.bg
Председателят на Комисията за защита на потребителите /КЗП/ Дамян Лазаров забрани със заповед нелоялна заблуждаваща търговска практика на интернет доставчик. Търговецът е рекламирал на своя сайт промоция, чиито условия освобождават новите абонати от инсталационна такса при включването на интернет. Оказва се обаче, че потребителите все пак трябва да заплатят тази такса. Причината е, че валидността на промоцията, чийто период случайно или умишлено не е обявен, е изтекла, а информацията на сайта не е актуализирана.

Некоректността на търговеца се изразява в това, че не е намерил начин да премахне заблуждаващото съобщение на уеб страницата си след като преференциалното предложение вече не е валидно. По такъв начин той примамва потребителя, който, привлечен от олекотената оферта, решава да посети офиса му с намерението да стане абонат на именно този интeрнет доставчик. Веднъж отишъл до там, човек вече е инвестирал време, средства, емоции и до голяма степен е изградил у себе си нагласата, че след определени часове, например, ще разполага с интернет връзка в дома си. Ето защо такъв клиент е склонен да заплати и допълнително и е по-лесен за манипулация. На това разчита и търговецът, който смята за достатъчно да разясни промяната устно на клиентите си след като вече са го посетили или чрез съобщение, което е поставил в офиса си и което информира, че "Сайтът на фирмата не е активен от 1 януари 2009г. поради здравословни причини на администратора".

Действията на КЗП, които установяват тези обстоятелства, започват след постъпване на жалба на потребител. Човекът твърди, че е заплатил инсталационна такса от 20 лв. за включване на интернет, но е останал с неприятното чувство на подведен, тъй като, за да отиде до офиса на фирмата, той е привлечен от информацията на интернет страницата на оператора, че има промоция за абонати и включването е без заплащане на инсталационна такса.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
Отбелязване на Деня на Независимостта
Хороскоп за деня
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: