Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Калин Сърменов: От Стамболов насам непрекъснато се бием в гърдите какво постигаме и нищо не постигаме
Автор: Йоланда Пелова 17:34 / 08.07.2024Коментари (0)1281
©
Всичко, което днес виждаме на политическата сцена, сме си го направили самите ние – то излиза от нас като общество на базата на избирателната ни активност и отношението ни към света, който ни заобикаля. Това каза в предаването "България, Европа и светът на фокус“ на Радио "Фокус“ директорът на Сатиричния театър "Алеко Константинов“ Калин Сърменов. "Вече няколко години не можем да се обединим около една идея, да сложим собствените си представи настрани и да си подредим приоритетите, и като общество да направим крачка напред, и това е много страшно.“

По думите му политиците са неразривна част от обществото и проблемите, които се обсъждат, са общи проблеми, а не само техни. "Тези, които решават, в крайна сметка сме ние, и положението, което ние обсъждаме, е нашето положение,“ каза той и допълни, че е странно и грешно да се обяснява как една спечелила с 11% изборите партия всъщност е загубила и не може да направи правителство. "Всичко това е нелепо за обществото,“ добави Калин Сърменов и заяви, че тази неспособност за обединение води до надигане на притеснителни гласове за разбиването на парламентаризма в България и смяна на политическата система.

"ГЕРБ е първа политическа сила и това трябва да се приеме от обществото ни. А фактът, че първата политическа сила не може да състави кабинет се дължи липсата на логика и в партиите, и в избирателите, категоричен е той. "Не е възможно партия, която е на трето или четвърто място да претендира да управлява или да поставя условия. Не, смирете се! Застанете зад тези, които са спечелили, които вече няколко години показват, че са най-подготвените и могат да направят нещо, и тази работа да почне вече да върви така наречената държава България", коментира Сърменов.

Според него съставянето на кабинет с втория мандат на ДПС също е загубена кауза, тъй като в парламента цари нагла и безкомпромисна безцеремонност и липсва държавническа отговорност за това. "От Стамболов насам ние непрекъснато се бием в гърдите какво постигаме и нищо не постигаме. И тъкмо работата се беше закрепила към 2019 година, решихме, обслужвайки чужди интереси, да подкрепим някаква малоумщина, в която се вкарахме сами, от която вече 4 години не можем да излезем,“ обясни директорът на Сатиричния театър "Алеко Константинов“ Калин Сърменов.

Още по темата: общо новини по темата: 770
04.10.2024 »
30.09.2024 »
26.09.2024 »
26.09.2024 »
26.09.2024 »
26.09.2024 »
предишна страница [ 1/129 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Бюджет 2025
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: