Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
МТСП започва масови проверки от днес
Автор: Екип Ruse24.bg 16:57 / 17.08.2009Коментари (0)457
©
Министерството на труда и социалната политика започва масови проверки, които целят затягане на контрола и ограничаване на растящия дефицит в Националния осигурителен институт, както и защита в максимална степен на трудовите права на работниците и служителите, съобщи на пресконференция днес министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

Дефицитът на Националния осигурителен институт продължава да расте, каза министър Младенов и уточни, че отчетеният към края на юли дефицит е в размер на 558 млн.лв.

Главна инспекция по труда и Национална агенция по приходите започват проверки в страната по отношение на проблемни фирми, за които има сигнали от служители или синдикати, за хора без трудови договори, за които не се плащат осигурителни вноски и има забавени плащания на работни заплати.

Вторият тип проверки, които ще се осъществяват между Главна инспекция по труда и Държавна автомобилна инспекция са за нерегламентирани превози в страната. Ще има съвместни проверки по отношение на таксиметровите превози и по-точно пренаемането на работници. По данни на таксиметрови превозвачи около 40 000 души са извън цялостната социално-осигурителна мрежа, поясни министър Младенов.

Третият вид проверки ще се извършват съвместно с Министерство на здравеопазването и са във връзка с помощните средства за хората с увреждания. Около 28 млн. лв. се очертава дефицит във връзка с изплащането на помощни средства за хора с увреждания, поясни Младенов. Тази проверка я правим с една единствена цел - да защитим в максимална степен хората с увреждания. Да не бъдат ощетявани от други, които нямат нужда от това, заяви министър Младенов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: