Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
МВР изпраща във Франция наши гранични полицаи за охрана на летните Олимпийски и Параолимпийски игри
Автор: Екип Ruse24.bg 19:52 / 14.06.2024Коментари (0)1078
Българските полицаи, които ще заминат за Франция, за да подпомогнат френските си колеги в работата по гарантиране на сигурността на летните Олимпийски и Параолимпийски игри през юли и август 2024 г. бяха посрещнати днес в резиденцията от посланика на Франция в София Н. Пр. Жоел Мейер, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В контекста на подготовката на мащабното събитие, френското Министерство на вътрешните работи отправи молба до над 40 държави за изпращане на техни полицаи на място. В отговор  МВР на Р България изпраща във Франция общо 31 гранични полицаи, които ще работят на летище Орли в Париж и на френско-испанската граница (гр. Перпинян). МВР изпраща също петима полицаи водачи на кучета, обучени да откриват експлозиви, които ще работят в Париж.

На приема в резиденцията на посланика присъстваха главният секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев,  старши комисар Радослав Кулеков, заместник-директор на ГДГП, Снежина Маринова, директор на дирекция "Европейски съюз и международно сътрудничество“, Лоран Ърст, аташе по вътрешна сигурност към посолството на Франция, и неговия екип, служителите от ГДГП и ДЕСМС, съдействали за подготовката на сътрудничеството, служители от посолството.

Посланик Мейер приветства българските полицаи и благодари за техния бъдещ принос за гарантиране на сигурността на Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж. Той подчерта, че България е първата страна, отговорила на молбата за съдействие, което за пореден път показва нивото и качеството на съвместното сътрудничество. Жоел Мейер добави, че в България има общност от около 2000 френски граждани, и всеки път, когато някой от тях е имал трудности и се е обръщал за съдействие към полицията, му е бил оказван добър прием и професионално отношение.

Главният секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев благодари на посланик Мейер за организирането на срещата и подчерта, че обезпечаването на сигурността на това най-значимо международно спортно събитие е голямо предизвикателство, особено на фона на сложната международна обстановка. Кангалджиев благодари на екипите от двете страни за навременната координация и подготовка и на българските полицаи за тяхната готовност да приемат предизвикателството. Той подчерта, че тяхната мисия е повод за национална гордост и им пожела успех.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Водна криза
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: