Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Махат солта от салама и сиренето
Автор: Екип Ruse24.bg 14:44 / 21.08.2009Коментари (0)492
© Ruse24.bg
Солта е един от най-рисковите фактори за развиването на високо кръвно, а оттам и на куп други болести. Затова здравното министерство се опитва да намали количеството й в колбасите и млечните продукти на пазара. Предстоят ни разговори в тази посока с асоциациите на млекопроизводителите, месопреработвателите и хлебопроизводителите, обясни проф. Стефка Петрова. Идеята е те да влагат в продуктите си минималната доза, която могат. В момента това не е така. Максималното количество сол, което човек трябва да поема на ден, е 5-6 грама. У нас обаче то е няколко пъти по-високо.

Източник: в. "Стандарт"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: