Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Макс Баклаян: Слепият късмет е лош късмет, не разчитайте на него
Автор: Живко Кръстев 11:29 / 19.06.2024Коментари (0)916
©
Късметът е изключително определящ. В повечето случаи обаче той не е случаен, а е изработен, подготвен късмет, който само отвън изглежда късмет. Това каза изпълнителният директор на Tavex Макс Баклаян в рубриката "Парите ви на фокус“ в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“.

Съществуват четири вида късмет, заяви той. Слепият късмет не зависи от нас. "Не разчитайте на него. Аз смятам, че това е лош късмет, защото когато не сме подготвени за това, което ни се случва, не сме дорасли за финансите, които получаваме. Понякога имаме късмет в работата си, но не можем да го оценим. Това е сляп късмет – някой ни дава шанс, но ние не сме готови за този шанс и често се проваляме“, даде примери той.

При слепия късмет очакваме външни обстоятелства да ни помогнат и да ни се случи нещо хубаво без усилия от наша страна, обясни Макс Баклаян.

За да работи късметът за нас, трябва да имаме едно определящо вярване: аз съм причината. "Ако вие вярвате, че вие сте причината за всичко, което ви се случва, то късметът, който идва, ще зависи от вас, вие ще сте си го създали, ще сте го изработили, изучили, ще сте се подготвили за него, след което ще берете плодовете на своя труд. Трите вида късмет, които зависят от нас, са здравата работа, здравото учене и превръщането ни в най-добрия в своята област“, обясни изпълнителният директор на Tavex.

Трудът се измерва с крайния резултат, а не с това колко много сме работили. "Здравата работа е изключително важна, за да постигнете правилния резултат. Но в какво избирате да влагате труда си е много по-основополагащо. Да направите правилния избор в началото е много важно, но разбира се след това трябва да изработите успеха си. Ако работите 120 часа като сервитьор в ресторант, със сигурност няма да забогатеете, защото на вас ви се плаща за час, а не за постигнат резултат. Затова е изключително важно да се работи здраво, но в правилната посока, там, където на вас ще ви бъде платено и заради резултата. Когато работите по 80-100 часа в един луксозен ресторант, вие създавате контакти, енергия около себе си, възможности, които после можете да материализирате и те ви направят богат, тъй като ще притежавате знания, контакти и връзки, които другите не притежават. Интелигентните, успешните, заможните хора, ценните контакти ще искат да направят контакт с някой, който е много работлив, усърден и отдаден. Затова здравата работа е късмет“, обясни Макс Баклаян.

Колкото по-големи стават отговорностите, толкова по-здрава става и работата, допълни той.

Следващият вид късмет идва, когато учим нови неща. "Това позволява да станем сензитивни за това, което се случва около нас, по много по-различен начин от останалите. Ако всеки ден се събуждате в 4:00 и учите до 8:00 часа и премахнете един час "Нетфликс“, "Фейсбук“ и "Инстаграм“ от телефона си, това ще ви даде по 5 часа допълнително на ден. Това са 1820 часа на година, 46 седмици. Т.е. за две години може да придобиете магистърска степен в дадена посока, която ви интересува“, даде пример Баклаян.

Усилията, които полагаме в личното си време, за които никой не знае, в един момент създават експертизата, знанията, късмета, сензитивността, за да бъдем в правилния момент на правилното място, да бъдем първи за нещо, което тепърва започва да се развива. "99% от всичко, което учим, правим и работим в живота си, е безсмислено, но ние правим тези 99%, за да можем да стигнем до диаманта – онзи 1%, до който иначе няма да стигнем, ако не сме си изработили 99-те процента. След като стигнем до този 1%, трябва да вложим всичко от себе си. След като сте работили здраво, след като сте учили много, вие рано или късно ще стигнете до единия процент, който знаете, че е вашето нещо и в него трябва да се фокусирате и да давате всичко от себе си. Убеден съм, че това, което се случи с NVIDIA, не е късмет за изпълнителния директор. Той е бил на правилното място, изработил си е късмета и се е възползвал от вълната“, даде пример той.

"Ако станете най-добрия във вашия бранш, късметът нонстоп ще ви намира, защото заможните хора имат нужда от някой, който ще им свърши работа“, допълни Баклаян.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Водна криза
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: