Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Масови проверки на автоинструктурите, предлагащи обучение за 200-300 лв.
Автор: Екип Ruse24.bg 10:51 / 26.08.2012Коментари (3)336
© Ruse24.bg
Държавната автомобилна инспекция в акция срещу подвеждащите шофьорски обяви и курсове. От понеделник пътните инспектори започват масови проверки на автоинструктурите, които предлагат обучение за 200-300 лева. И още - вече е сигурно, че поскъпването на горивата ще вдигне цената на курсовете от есента.

С 6% са намалели фиктивно изкараните книжки с въвеждането на видеонаблюдението от миналата година досега. В началото от 15 души на изпит, 13 си излизали при вида на камерите, а останалите двама ги късали. Сега изпитите вече протичат нормално, но пак не липсват опити да се надхитри системата.

"От бръснарски ножчета за отваряне на пликовете, през опити под пара да се отворят - какви ли не неща се случваха", разказва Валентин Божков, ДАИ.

Така наскоро млад мъж се опитал да изкара листовките и на брат си, след като взел своите. Друг пък оставил плик с 300 лева под своя решен тест. Според автоинструктурите, сериозната подготовка предполага и по-висока цена на курсовете.

"Тази такса ние максимално я задържахме, но някъде началото на есента, средата на октомври вече ще имаме нови цени, които ще са една ножица между 940 и 1050 лева ще включва всичко", каза Йонко Иванов от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

Инструкторите предлагат още младите водачи да получават книжката си като навършат 18 години, но да могат да карат и преди това. Но само с придружител и със специална зелена кутия в колата, която да ги следи, по примера на черната в самолетите.

Десетки са сигналите на курсисти, записали се на евтини шофьорски курсове, които в последствие се оказват двойно и тройно по-скъпи. ДАИ започва проверка на тези инструктори.

Ако има такива изключително ниски цени това означава, че някой може дори да не проведе практическото обучение, което е в ущърб на самия кандидат, смятат от инспекцията.

Иначе до броени седмици книжните листовки може да изчезнат - още тази есен теоретичният изпит ще започне да се провежда на теблети, свързани със системата на ДАИ.

Източник: bTV







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 26.08.2012 г.
+1
 
 
Тези приказки са несериозни! Едни и същи хора бъркат нещата, а накрая некомпетентните държавни служители излизат виновни!Ако бяхме държава с пазарна икономика, нямаше да има минимум от часове по теория и практика!Ако преподавателят работи качествено, са нужни по-малко часове за да издържите изпитите!Някои обучавани също не полагат достатъчно усилия, защото нямат мотивация -въпросите са на неразбираем език, изисква се запомняне, а не разбиране!Йонко Иванов, Красимир Георгиев и другите като тях, искат да печелят , както беше по татово време, с норматив от часове за всеки!Да късат хората на вътрешни изпити, за да взимат допълнителни часове?Не са в състояние да научат хората с по-малко часове, защото са некадърници, после, другите са виновни?Като не стигат часовете, защо издържат изпитите, защо държавните служители дават книжките на ненаучени хора?Не става дума за малко или много часове, а за промяна в изискванията определени от МОМН и ИААА за получаване на свидетелствата!
Aнонимен
на 26.08.2012 г.
+2
 
 
Интересно проверки за тия който предлагат курсове за реалната цена на курса, и нищо за тия с цени на 600-700 лв.Колкото е по голяма цената за курса толкова е по голяма вероятността там да се дават пари под масата.Защото човека решил да изкара курс, събрал едни 700-800 лв за курса си има едно на ум че инструктора може да си поиска нещо под масата и е много по склонен да даде от колкото когато курса е 300 лв. Уж пазар , конкуренция и т.н а когато си с ниски цени на някаква стока те скъсват от проверки, за разлика от тия с големите цени който никой не ги бара.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
България и Войната в Украйна
Катастрофи в България
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: