Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Митниците вече приемат документи за разрешение на търговията с цигари
Автор: Екип Ruse24.bg 13:08 / 16.02.2010Коментари (1)3669
© Ruse24.bg
До приемането на правилник за приложение на изменения в края на миналата година закон за акцизите и данъчните складове, издаването на разрешения за продажба на тютюневи изделия, ще става от митническите учреждения според разпространени вече указания на директора на „Митници", съобщиха от пресцентъра на агенцията.

Митническите органи ще проверяват предоставената от заявителя информация, включително чрез проверки на място за изпълнение на изискванията. Приоритетно ще бъдат обработвани документите на търговците, които за първи път подават документи за регистрация и които нямат право да продават цигари до получаването на лиценз. За търговците с валидни разрешителни към 1 декември 2009 г., важи гратисен период до 30 април, като до изтичането му и след това до издаването на нов лиценз запазват правото си да продават тютюневи изделия.

Продажбата, съхранението и предлагането на тютюневи изделия може да се извършва в търговски складове и обекти - специализирани магазини за търговия с тютюневи изделия, магазини за продажба на хранителни и нехранителни стоки, магазини за продажба на вина и спиртни напитки, бензиностанции, павилиони, ресторанти, питейни заведения и барове.

Всички обекти, които желаят да търгуват с цигари, трябва да подадат в най-близкото митническо учреждение (митница или митническо бюро) заявление по образец и комплект от 13 документа. Сред тях са ДДС регистрация, удостоверение за наличие или липса на данъчни задължения и задължения за задължителни осигурителни вноски, документ за собственост или договор за наем на търговските помещения, копие от разрешението за въвеждане в редовна експлоатация на търговския обект, издадено от съответния компетентен орган, свидетелство за регистрация на фискално устройство, копия от сключените договори за доставка на тютюневи изделия или списък на доставчиците и други.

С едно заявление лицата могат да поискат издаването на разрешения за повече от един търговски склад или обект на територията на една митница. Образецът на заявлението може да намерите на http://www.customs.bg/bg/page/127.

За да получат разрешение за продажба на тютюневи изделия, търговските складове и обекти трябва да отговарят на някои условия, като например да имат поставен на видно за потребителите място надпис на български език „Цигари" или „Тютюневи изделия". Забранена е търговията с цигари в обекти, разположени на територията на детски ясли и градини, училища, общежития за ученици, лечебни и здравни заведения и на техните принадлежащи площи. Тютюневите изделия не могат да бъдат излагани и на щандове за самообслужване, където малолетни и непълнолетни биха имали достъп до тях.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
благодаря за навременната информация.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Отношенията София-Скопие
Ружа Игнатова попадна под ударите на прокуратурата
Избори в САЩ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: