Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
На предпоследно място в ЕС сме по използване на компютър
Автор: Екип Ruse24.bg 15:39 / 26.03.2012Коментари (28)414
© Ruse24.bg
Все по-голямото използване на компютри в работния процес доведе до това компютърната грамотност да е нужна за повечето от професиите. Европейската статистическа служба "Евростат" публикува данни за нивото на компютърна грамотност в страните от ЕС.

Според изследването 55% от българите на възраст между 16 и 74 години са ползвали компютър. Това нарежда страната ни на предпоследно място в ЕС преди Румъния.

През 2011 година на първо място е била в Швеция , където 96% от гражданите на възраст между 16-74 години са ползвали компютър.

41% от българите в тази възрастова група са копирали файл или папка, 22% са използвали елементарни математически формули, 6% са създали електронна презентация, а 2% са писали компютърна програма.

Източник: Агенция "Фокус"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
От тия PC-та общуването си забравихте еии-без обяснения театри,кина,партита техно диско,ко ще и чалги да е и мачове алеоооооле на живо не на монитора!
0
 
 
Това ли е най-важния проблем на Европейската комисия,а европейската комисия знае ли как в България се назначава кадър на работа и какви са изискванията да речем за един продавач консултант на щанд,че изискванията за такава длъжност са инженерни и наясно ли е комисията какво е заплащането на работниците в България и наясно ли е с изключително трагичния проблем с безработицата в България и че няма никакво развитие по въпроса ,а само се усвояват отпуснати пари за кризата на безработица и се създава временна заетост,чрез програми с ограничение в тях на броя работни места и на възрастта до 29г. и че в същото време България трупа външен дълг, а на работните места по тези програми в голям процент се назначават близки и роднини на депутати всичко става пак чрез връзки и съответно по един или друг начин тези отпуснати пари пак отиват в джобчето на приближените на депутатите и управниците на страната,а квалифицирани кадри от обикновеното общество с стаж и опит които могат да оперират и работят добре с компютри от възраст над 29г си стоят без работа , граждани които искат да изкарват прехраната си със честен труд и не им се предоставя тази възможност и се чудят как да преживяват и да изхранват семействата си с куп натрупани битови и банкови сметки. Само знаете да критикувате медийно и публично на кое место била България по еди какво си ,а не правите нищо конкретно по тези изложени коментари пред медиите.
0
 
 
само плюете за нещо което не е кой знае какъв проблем плюете ама не казвате че в бг интернет мрежата е доста по развита дори и на острова където те първа ще сменят мрежата с новите кабели, бг заедно с румъния сме в класация за най-бърз интернет и най-евтина услуга. в бг какъвто и да е интернета плащаш 10 евро и си правиш каквото искаш, тука за нет който в бг струва за 10-15 лева плащаш 80 и ти следят пакетите от трафика и гледат къде влизаш кво правиш кво сваляш кво изпращаш
0
 
 
Когaто тeхнологиитe в промишлeноcттa ca от cрeдaтa нa 20 вeк, кaк дa ce повиши използвaнeто нa компютър? В гeрмaния дaжe ce изчиcлявaт кeрeмидитe нa покривa c компютър, зaщото вceки процec в проeктирaнeто нa cтроитeлнитe обeкти e компютъризирaно. Който e виждaл модeрнa комбaйнa знae, чe и тя изчиcлявa cрeдния добив зa вceки дeкaр c компютър. Кaто чeтa рeaкциитe, виждaм чe чaтeнeто и cърфирaнeто в нeтa зa много хорa ce cмятa зa използвaнe нa компютър
0
 
 
Колко по-евтино? То в тоя бранш надценките на търговците са между 3 и 6 процента. Като го кажеш на някой мастит търговец на бонбони и шоколади ти се изсмива в лицето - той печели между 30 и 40 процента за по-едри продукти и между 500 и 1000 процента за дребните. И наистина, не е вярна тая статистика. Не се сещам за много мои познати, които не използват компютър. Мога да ги преброя на едната си ръка всъщност. А аз познавам доста народ. Контактите ми в телефона са над 700.
0
 
 
ами продавайте ги по евтино за да сме на първо място егати и монопола
0
 
 
Хубавия кон и под скъсан чул си личи!Интелекта и под рошави коса!!
0
 
 
На въпроса: "Ползвате ли компютър?" - положително са отговорили 100 процента от анкетираните онлайн българи. :-)
0
 
 
Под използване в България се има в предвид и цигани и селяни и други разновидности интелигенти.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: