
ЗАРЕЖДАНЕ...
Наближава голям християнски празник, подгответе се с най-вкусната питка | ||||||
| ||||||
Необходими продукти: брашно - 500 г мая - 7 г суха олио - 4 с.л. вода - 300 мл топла захар - 2 ч.л. сол - 2 ч.л. подправки - 3 с.л. ситно нарязани розмарин, салвия, мащерка и див чесън. Начин на приготвяне: Размийте маята със захарта в топлата вода. Оставете за около 10 минути докато бухне. Брашното се пресява и към него се добавят бухналата мая и ситно нарязаните подправки. Омесва се меко тесто към което накрая се прибавят 3 с.л. олио и солта. Тестото се поставя в намаслена купа и се покрива. Оставя се на топло докато увеличи два пъти обема си /около 1 час/. Тава с диаметър около 26 см се намаслява и набрашнява. Питката се разстила, намазва се с 1 с.л. олио и с намазнени пръсти се правят дупки по повърхността й, пише ezine.bg. По желание се поръсва с маково или сусамено семе. Покрива се и се оставя повторно да втаса за около 30 минути. Пече се в предварително загрята фурна на 220 градуса. Когато добие златист цвят е готова. |
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@ruse24.bg