ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Най-голямото изложение за биопродукти в Скандинавия разкри нови възможности за българските производители на органични храни | ||||||
| ||||||
На националния щанд на България в Изложбения център Kistamässan бяха изложени продукти на БУЛГАРКОНСЕРВ РУПИТЕ ООД, БЪЛГЕРИЪН УАЙЛД МЪШРОУМД ООД, ДЕРОНИ ООД, ФРУКТО СЛИВЕН АД, ХАРВЕСТА ЕООД И ЧЕРИ БЕРИ ЕООД. Българското участие бе организирано от Асоциация “Традиционни български консерви", с подкрепата на Министерството на земеделието и храните и ДФ "Земеделие“. Традиционните зеленчукови консерви: лютеници, айвари, сосове със 100% естествени съставки, без добавена захар и консерванти; плодови нектари, сокове и компоти от праскови, сливи, кайсии, ягоди и вишни; медовина, биовино от арония, вино от черен бъз и плодови вина от малини и череши са част от продуктите, които имат възможност да навлязат на скандинавския пазар. Северният регион е 10-та по големина икономика в света и 5-та в Европа. С по-високия си БВП на глава от населението от която и да е друга страна от ЕС, това е привлекателен пазар за компании от целия свят. Скандинавският регион е жаден за натурални и органични продукти във всяка област на потреблението: 72% шведските потребители казват, че устойчивостта влияе върху решенията им за покупка, 62 на сто от купувачите на хранителни стоки в скандинавските страни харчат повече за устойчиви опции, а 33% от северните потребители казват, че интересът им към устойчивостта се увеличава всяка година. "Не е лесно стъпването на толкова фокусиран върху устойчивостта пазар, като този на север, но това е и голяма възможност за България - за първокласните ни продукти и чистата околна среда. Усилията, които полага асоциацията ни, подкрепата на Министерство на земеделието и ДФ "Земеделие", както и помощта, която получихме от ръководителя на Службата по търговско-икономическите въпроси на България в Стокхолм - Валентин Стоев, са важни първи стъпки, за да представим нашите продукти и вкусове на по-широка аудитория", сподели Антоанета Божинова - организационен секретар на Асоциация "Традиционни български консерви". Специално обособена зона на изложението, наречена "Good Food Fair", представи голямо разнообразие от продукти с етичен произход. Фирмите по този начин получават допълнителна добавена стойност за продукцията си и отговарят на все по-засилващите се изисквания на потребителите. Освен да насърчи положителната промяна, беше поставено начало и на вълна от нови марки, продукти и авангардни иновации към събитието“, каза Антоанета Божинова. По думите й включването на български производители в тези тенденции показва общата ни амбиция да направим търговията на дребно по-етична и устойчива, и носи голям потенциал за компаниите при утвърждаване на доверието от страна на потребителите. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@ruse24.bg
©2008 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Ruse24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Ruse24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Ruse24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: