Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Николай Калайджиев: Всеки човек носи победител в себе си!
Автор: Екип Ruse24.bg 16:01 / 12.07.2024Коментари (0)1102
©
Всеки един човек носи победител в себе си, във всеки един човек е заложено нещо, в което да е най-добър. Въпросът е дали ще има търпението да продължава да търси това нещо, докато не го намери. Това е ключът към успеха. Това каза Николай Калайджиев – пилот от Военновъздушните сили и многократен рекордьор на Гинес в предаването "Цветовете на България“ на Радио "Фокус“.

Изисква се невероятна физическа и психическа устойчивост да бъдеш военен пилот, разказа още той и заяви, че макар че това не е била детската му мечта, пилотирането на военен самолет за него е огромно удоволствие и отговорност.  

Четвъртият си пореден световен рекорд поставя на 11.11. над комплекс Раювци в Еленския Балкан, където пилотът прави 1111 последователни 360-градусови  превъртания с ултра лек самолет без прекъсване за 4.45 часа. "Всяка една секунда трябва да си в перфектно състояние, всяка една секунда да следя скорост, височина, вятър, къде съм спрямо камерата, всяка една секунда следя за маньовъра, който изпълнявам. Когато слязох от самолета заради натоварването през тези 4 часа тялото ми беше станало черно-синьо от самото претоварване, което ме натиска към седалката,“ разказа той.

По думите му той и екипът му се стремят да направят невъзможното възможно. Разказва, че за последния световен рекорд от организацията Гинес са казали, че няма човек, който да направи 400 последователни превъртания, а Николай Калайджиев прави близо три пъти повече, заради което са избрали този световен рекорд за най-добър световен рекорд. "Благодарение на този рекорд директорите на Гинес ме направиха член в тяхната група, наречена "Нечовеци“. В момента от тази група сме само аз и още 146 члена от общо над и 1 милион световни рекордьора,“ сподели още той.

Пилотът разказа също, че подготвят следващия проект, с който да кандидатстват отново за Рекордите на Гинес. "Това, което сме подготвили наистина ще е много тежко и много трудно. Целта на това мероприятие е да накараме подрастващи да мислят без граници, защото иновативното мислене е прогресът на всяка една нация,“ категорично каза той и уточни, че са в процес на търсене на партньори, с които "съвместно да поставим България на световния връх на авиацията и Космоса и да постигнем успех, за който цял свят ще говори.“

"Човек, който иска да постигне големи неща, трябва да има ясен план. Когато има ясен план през този ден какво трябва да направи, разграфен по часове, със сигурност успехът идва много бързо“, каза той и обясни, че това е принципът, по който той живее и работи.

Калина СВЕЖИН






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Бюджет 2025
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: