Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Новото разписание на влаковете вече е в сила
Автор: Екип Ruse24.bg 13:44 / 15.12.2008Коментари (0)617
© Ruse24.bg
От 14-ти декември влезе в сила новия график за движение на влаковете, предложен от "Български държавни железници" ЕАД и разработен от НК "Железопътна инфраструктура". В рамките на новото разписание железопътният превозвач запазва транспортната схема на обслужване на пътниците с ускорените бързи и бързите влакове по отношение на връзките във възелните гари и спиранията по маршрута на движение, независимо от съществуващите затруднения, породени от състоянието на железопътната инфраструктура и недостига на подвижен състав.

С железопътен транспорт се обслужват всички области на страната, с изключение на област Смолян, където няма изградена железопътна мрежа. Разписанията на пътническите влакове, които са включени в Договора за извършване на обществени превозни услуги с железопътен транспорт, са съгласувани с местните общински и областни управи с цел да бъдат удовлетворени в максимална степен транспортните нужди на клиентите на железопътния превозвач. Това са всички бързи, крайградски и регионални пътнически влакове.

С въвеждането на новия график всички пътнически влакове, обслужващи клиентите, които ежедневно пътуват между София и Перник ще се движат по т.нар. "тактов график". Тяхната честота ще бъде на всеки 40 минути, а времепътуването между столицата и Перник вече ще може да бъде осъществявано в рамките на 48-50 минути. Всички пътнически влакове, пътуващи в участъка ще бъдат обслужвани от новодоставените електрически мотриси "Дезиро".

Транспортната схема в железопътния участък между София и Перник е разработена с оглед предстоящото през следващата година пускане в експлоатация на новоизграждащата се железопътна спирка "Вардар", която е част от железопътното трасе Перник - София. Спирката, която се намира между Захарна фабрика и Горна баня, ще осъществява връзката на клиентите на "Български държавни железници" ЕАД, които работят и учат в столицата, със столичното метро. Чрез създаването на възможността за връзка "влак - метро" ще се облекчи значително шосейният трафик към столицата.

При изготвянето на новата транспортна схема е въведена нова организация на влаковото движение по железопътната линия между София и Видин. Скоростта на движение на влаковете е значително увеличена, което е постигнато основно чрез свеждане до минимум на техните спирания в по-малките гари. Един от конкретните примери за това е намаляването на времепътуването на следобедния бърз влак от София за Видин с 64 минути.

За да не бъде влошено транспортното обслужване на населението на регионално ниво поради ограничаването на спиранията на бързите влакове в малките гари, "Български държавни железници" ЕАД пускат в железопътния участък между София и Видин два нови пътнически влака.

В новия график за движение на влаковете в страната са предвидени значителни намаления във времепътуванията на някои влакове. Средно между 30-40 минути по-кратко ще пътуват някои ускорени бързи влакове по основни направления между София и Варна и между София и Бургас през Пловдив. С намалени времепътувания средно от 10-20 минути ще пътуват и някои ускорени бързи влакове между София и Горна Оряховица, София и Ямбол, както и между Варна и Пловдив. Общо 80% от бързите влакове също ще се движат с намалено времепътуване средно между 15-20 минути. Основните направления, по които бързите влакове ще пътуват за по-кратко време, са между София и Кулата, София и Видин, както и между София и Бургас през Пловдив.

С въвеждането на новия график за движение на влаковете в страната са подобрени и връзките между отделните категории влакове във възелните гари. За удобство на пътуващите и в съответствие с тенденциите в пътникопотока са създадени нови връзки между някои бързи и пътнически влакове в гарите Враца, Пловдив и Русе.

През 2009 г. "Български държавни железници" ЕАД въвеждат и един допълнителен международен бърз влак, който ще се движи между Букурещ и Варна през летния сезон от средата на м.юни до началото на м.септември.

Подробна информация за новия график за движение на влаковете клиентите на "Български държавни железници" ЕАД могат да получат от всички железопътни бюра и гари в страната.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: