Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Очаква се голямо натоварване на основните пътища в страната в петък, събота и неделя
Автор: Екип Ruse24.bg 12:58 / 29.07.2011Коментари (1)323
© Ruse24.bg
Засилен трафик от автомобили се очаква по основните пътища към курортните райони в периода 29-31 юли, предупреждават от ГД"Охранителна полиция" В петък след 17.30 ч, събота преди обед и в следобедните и нощните часове на неделния ден интензивно ще е движението от столицата към Варна и Бургас, по международния път Е-79 /София- Благоевград - Кулата/, международния път Е-80 /Калотина- Кап. Андреево/, Русе- Плевен, Дуранкулак - Варна-Бургас, както и по пътищата от Източна България към Черноморието. В този период се увеличава значително и потокът от транзитно преминаващи леки автомобили от Западна Европа към Турция и обратно по направлението Калотина - София - Автомагистрала "Тракия" - Пловдив - Свиленград - Капитан Андреево.

С цел намаляване на предпоставките за тежки пътнотранспортни произшествия, ръководството на ГДОП е разпоредило осигуряването на максимално полицейско присъствие на контролни екипи. В най-натоварените участъци и когато това се налага, те ще предприемат регулиране на автомобилните потоци. Само по направлението Пловдив - Бургас е осигурено дежурство на 12 полицейски екипи. По това и останалите натоварени направления те ще извършват основно подпомагащо насочване и регулиране на движението. За да се избегнат задръствания, "Пътна полиция" своевременно ще предоставя информация за натоварените маршрути с препоръки към водачите за рисковите участъци и маршрути. Контролът над нарушителите ще се извършва главно със стационарни и мобилни технически средства и системи, записващи датата, точния час на нарушението и регистрационния номер на моторното превозно средство. Грубите и опасни нарушения на водачи ще се санкционират на място.

"Пътна полиция" напомня на шофьорите, които ще се движат по натоварените маршрути, да не предприемат рискови и излишни изпреварвания; да спазват скоростта на колоната и по-голямата дистанция; да не сядат зад волана преуморени, да не превишават максимално разрешените скорости и по пътища с по-слабо движение /като се има предвид, че напоследък зачестиха особено тежките ПТП на третокласни и общински пътища - излизане извън очертанията на платното поради високи скорости и в тъмната част на денонощието/. Не се препоръчва в усложнена обстановка и интензивно движение да шофират водачи с малък стаж и опит; пътниците и водачът да не забравят задължението да поставят предпазните колани, а малките деца да пътуват само в седалки и столчета с колани. Да не се допуска управление на моторни превозни средства от неправоспособни и употребили алкохол.

При необходимост, гражданите могат незабавно да сигнализират на телефони 112 и 166.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
днес към 15.30 ме удари един мерцедес на колелото за меден рудник и избяга,званнах на112 чаках час и половина,после ходих в четвъто и накрая в кат и накрая ништо,казаха че ште търсят мерцедеса и това
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: