Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
От 12 лв. до 122 лв. варират офертите за нощувка по празниците
Автор: Екип Ruse24.bg 10:42 / 29.08.2012Коментари (0)289
©
От 12 лв. в къща за гости до 122 лв. на нощ в луксозен хотел варират офертите за четирите дни, които се събират по повод деня на Съединението. Най-изгодните оферти се намират сайтовете за групова търговия. Преди да платите ваучера с намаление обаче, съветват от туристическия бранш, първо се убедете, че хотелът наистина разполага със свободни места. След това се поинтересувайте как се стига до него. Най-изгодните цени се дават за места, които са труднодостъпни, с лоша довеждаща пътна инфраструктура, сравнително далеч от интересни места, независимо дали се отнася до морето, до някой язовир или друга търсена местна забележителност.

Къщите за гости дават оферти и за 12 лв. на вечер, но условията се свеждат до стая с легло и сравнително чист санитарен възел.

Тъй като според метеоролозите времето ще се запази хубаво и в началото на септември, най-търсени са предложенията за морето в диапазона от 40-50 лв. на ден за помещение. Ако все пак предпочитате морския бряг, качествените хотели с директен излаз на плажа, предлагат оферти между 120 и 200 лв. на ден за двама за три нощувки с включени закуски. Само в Албена хотелите традиционно предлагат пакети с всичко включено в цената, като предложенията са за около 112-144 лв. на ден за двойка гости. Качественото отсядане струва между 340 и 430 лв. за три нощувки.

Не по-малко популярни са СПА хотелите. Офертите за тях варират от 95 лв. за три нощувки на човек със закуски и вечери до 325 лв. на човек в петзвезден хотел за същата продължителност.

Все повече хотелиери акцентират на интересните места, които са в непосредствена близост до тях, като споменават на колко километра се намират и колко часа може посетителят да се забавлява там. Към офертите се включва срещу допълнително заплащане каране на бъги по пресечен терен, риболов, разходка с лодка или моторница.

Сред най-скъпите предложения обаче е хотел в Рибарица, който за два дни излиза 247 лв. за евентуалните туристи. В офертата е включена само закуска.

Туроператорите се надпреварват с оферти за съседна Гърция. Четири дни на о-в Тасос в тризвезден хотел излизат 279 лв. с включен сухоземен транспорт и ферибот

както и със закуски. До Метеора и Солун за три дни цената е 149 лв. Изобилни са предложенията за Халкидики за хотели на плажа, които са за около 180-250 лв. на човек на ден с включена закуска, като обектите са най-често тризвездни.

Бум на туристи за идния летен сезон прогнозира председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Благой Рагин. Прогнозата му се базира на лесния и бърз достъп до ключовите ни курорти, който става възможен с откриването на новите пътни артерии у нас. По думите му поне 10-15 на сто ръст спрямо 2012 г. можем да очакваме благодарение на удобните пътища. Автотуристите ще прииждат у нас от Сърбия, Македония, Унгария, Полша, Чехия и Румъния. В тази връзка от туристическия бранш настояват местните власти да създадат условия за изграждането на големи паркинги, за да не се стига до нова криза, свързана с липсата на паркоместа около хотелите.

Според Рагин тази година туристите ще отбележат ръст от около 7-8 на сто, а спадът от около 5% през юли заради атентата в Бургас ще бъде компенсиран от посещенията през август. Последният летен месец се оказа отличен за всички курорти, като в Слънчев бряг, например базата бе заета на 98%.

В общия поток летни гости се включват руските собственици на 330 хил. имота, като само 110 хил. от тях са в Бургаско. Тези жилища се ползват не само от семействата на притежателите, но и от техни приятели.

Източник: в. "Монитор"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Международен технически панаир 2024
Зима 2023/2024 г.
Лято 2024
Земетресения в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: