Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
От 20 до 30 години доживотен затвор с или без право на замяна грозят нападателя на полицай в Казанлък
Автор: Рени Атанасова 16:31 / 10.10.2023Коментари (0)309
©
От 20 до 30 години доживотен затвор грозят нападателя на полицай в Казанлък. Това каза на брифинг заместник-областният прокурор Гриша Мавров, предаде репротер на "Фокус". Окръжна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем и задържа 20-годишен мъж за опит за убийство на разследващ полицай в гр. Казанлък

"В Окръжна прокуратура-Стара Загора се наблюдава досъдебно производство, което е образувано на 9.10.2023 г. за престъпление по чл. 116 ал.2 пр. 5 вр. чл. 115 ал. 18, ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. Днес на 10.10.2023г., в качеството на обвиняем, беше привлечен извършителят на това престъпление - 20-годишно лице с инициали С.А.М. С постъпление на наблдаващия прокурор, спрямо обвиняемия е постановено задържане за 72 часа, с оглед явяването му пред съда, във връзка с искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража", което ще бъде изготвено и внесено в Окръжен съд-Стара Загора", заяви зам.-окръжният прокурор.

По думите на прокурор Гриша Мавров наказанието, което се предвижда за обвинението, което е повдигнато на лицето, е лишаване от свобода между 20 и 30 години доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. До момента, в качеството на свидетели, са разпитани 8 лица. Всички те са преки свидетели и очевидци на извършеното престъпление.

"Назначена е комплексна ДНК и дактилоскопна експертиза по отношение на биологичен материал, установен върху нож, иззет от местопрестъплението с протокол за оглед на местопроизшествие. Със същият протокол е иззет и друг нож. Предстои изискване на съдебно-медицинска документация за състоянието на пострадалото лице, което е разследващ полицай от състава на Районно управление-Казанлък. Впоследствие ще бъде назначена и съдебно-медицинска ексертиза, когато състоянието на лицето позволи такава. Към момента на извършване на конретното престъпление, обвиняемият е бил неосъждан. С оглед доказателствата е на лице обосновано предположение за виновност, както и реалната опасност да се укрие или да извърши и друго престъпление. Механизмът на това престъпление сочи именно желание да се укрие, да избегне наказателна отговорност и не се е посвенил да извърши друго престъпление, за което е задържан в качеството си на обвиняем. Именно във връзка с тези доказателства и изводи ще бъде внесено искане за мярка за неотклонение "задържане под стража"", каза Мавров. Той уточни, че и към настоящия момент продължават действията по разследването, като на този етап повече информация няма да бъде давана с оглед пълното разкриване на обективната истина. 

Припомняме, че инцидентът с намушкан полицай стана вчера в ромската махала в Казанлък, като при посещение във връзка с друго престъпление 20-годишният С.М., е направил опит умишлено да умъртви разследващ полицай.

Рени АТАНАСОВА






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Рокади в ДПС
50-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Почина Силвио Берлускони
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: