Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
От полицията ни съветват как да шофираме при снеговалеж
Автор: Екип Ruse24.bg 13:10 / 22.12.2008Коментари (0)333
© Ruse24.bg
Падналите обилни валежи от сняг понякога за кратко време покриват пътната настилка, като се закрива от погледа на водача хоризонталната и вертикалната маркировка и той по-трудно се ориентира пътната обстановка. Силният снеговалеж,придружен с бурни ветрове, засипва отделни участъци от пътя , като образува преспи,които са сериозни препятствия за автомобила.

При валеж на сняг трябва да се избягва движението по една и съща диря,за да не се образуват коловози.Ако се наложи влизането в коловоз,то трябва да се извърши плавно и с малка скорост.При среща с други превозни средства е необходимо отдалече да се вземат мерки за излизането от коловоза с плавно завъртане на кормилното колело и малка скорост на движение.

При преодоляването на по-продължителни дълбоки заснежени участъци е необходимо да се избягва спирането и превключването на скоростите. Изкачването на автомобила по заснежен или поледен път трябва да стане на предварително включена по-ниска предавка,като се подава равномерно газ,без да се спира по наклона.Спускането по наклона може да става на такава предавка,на каквато се изкачва,като се забранява изключването от скорост.

Ако автомобилът започне да се хлъзга,в никакъв случай не трябва да се употребява спирачка,а ако е предизвикано от употребата на спирачка,незабавно да се отпусне педалът. При занасяне се завърта бързо кормилното колело в посока на занасянето.След прекратяването му кормилото се завърта за движение в права посока.

Когато водачът почувства,че двигателните колела пробуксуват, веднага трябва да прекрати подаването на газ и след това отново да се подаде плавно.Намаляването на скоростта да става с превключване на по-ниска предавка.

По улици със заледена пътна настилка,при преминаване покрай спирки на обществения транспорт водачите трябва да се движат с такава скорост,която позволява при необходимост да се спре на безопасно разстояние от появилата се опасност.

При движение по хлъзгав път,водачът трябва навреме да се подготви за безопасното му преминаване.Това е най-важното, това е основното.Навлезе ли в заледения участък неподготвен,с най-висока скорост и най-добрият майстор на волана трудно може да излезе благополучно.

 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Крал Чарлз е болен от рак
Отбелязване на Деня на Независимостта
Борба за влияние в Близкия Изток
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: