Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Пенчо Милков очаква от АПИ да реши важни проблеми в Русе
©
Форумът "Свързаност 2025 в рамките на безопасна мобилност" се проведе днес в зала "Европа" в Доходното здание. Бяха обсъдени мерки за развитието на свързаността на Русе и за приоритетното изграждане на безопасна транспортна инфраструктура. Модератор на събитието беше Богдан Милчев,  председател на Управителния съвет на Института за безопасност на движението (ИПБ). В обсъждането се включиха кметът Пенчо Милков, заместник-кметът на Гюргево Мариан Дамян, заместник-кметът Димитър Недев, Методий Стелиянов – консултант в ИПБ, комисар Димитър Чорбаджиев – директор на РД "Гранична полиция“, ст. инспектор Стилиян Станев – сектор "Пътна полиция“ при ОДМВР Русе, Стамен Савов – директор на Областно пътно управление Русе, и Деница Митева от Русенския университет "Ангел Кънчев“.

Кметът Пенчо Милков посочи като много сериозен проблем за пътната безопасност остарялата нормативна уредба за регулиране правилата за движение по пътищата и остарялата административно-наказателна уредба. Това пречи за осъществяване на ефективен контрол, категоричен беше Милков. Той подчерта, че очаква АПИ да реши проблема с бул. "България“, да приключи успешно ремонтът на Дунав мост и да обърне внимание на ремонта на Дъговия мост.  

Богдан Милчев съобщи, че според анализ на ИПБ област Русе е с най-висок коефициент на риска за тежки пътнотранспортни произшествия или смърт на пътя. Като причини Милчев посочи транзитния, тежкотоварния и местния трафик, както и изключително лошата инфраструктура и недостатъчна ефективна организация на пътищата.

Заместник-кметът на Русе Димитър Недев изтъкна като проблем, че бул. "България“ не е въведен в експлоатация и няма подписан Акт 16. Зам.-кметът наблегна и на засиления трафик, тъй като довеждащата инфраструктура не е предвидена да понесе увеличения многократно през годините брой леки и товарни автомобили. 

Инж. Методий Стелиянов, консултант в ИПБ, представи 5-степенна система на управление за решаване на проблемите. Той посочи, че институтът подкрепя искането таксите от преминаването на Дунав мост да остават в Русе.

Комисар Димитър Чорбаджиев заяви, че се обмисля да спре двойното претегляне на камиони и по този начин да се облекчи преминаването през Дунав мост. 

В края на форума Богдан Милчев каза, че откакто има поставени колчета на пътя Русе-Бяла, в областта вече няма места с концентрация на пътнотранспортни произшествия. Председателят на Управителния съвет на ИПБ предложи България и Румъния да направят взаимен одит на пътната си безопасност и да анализират заедно данните.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парашутисти паднаха край Ботевград
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Процедурата за избор на нов главен прокурор
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: