Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Предимства на пробиотиците
Автор: Екип Ruse24.bg 11:45 / 24.01.2020Коментари (0)725
©
Пробиотиците са микроорганизми, които могат да подобрят здравето на човек.

Чрез балансиране на чревната микрофлора пробиотиците играят важна роля за регулиране на чревната функция и храносмилането. Микрофлората са микроскопичните водорасли и гъбички, които вече присъстват в храносмилателната система.

Световната здравна организация (СЗО) определя тези "добри“ бактерии като "живи микроорганизми, които при прилагане в адекватни количества предоставят полза за здравето на гостоприемника“.

Пробиотиците се откриват във ферментирали храни с активни живи култури, като кисело мляко. Предлагат се под формата на добавки като капсули, течности и прахове. Препоръчваме ви да разгледате голямото разнообразие от различни пробиотични добавки в 366.бг.

Бързи факти за пробиотиците

• Пробиотиците са микроорганизми, които активно осигуряват ползи за здравето.

• Те имат много добри ползи за храносмилането, кръвното налягане, мозъчната функция, синдрома на раздразненото черво (IBS) и борбата с инфекцията.

• Те се предлагат като добавки или във ферментирали хранителни продукти, като кисело мляко, кимчи, мисо и отлежали сирена.

Ползи за здравето:

1) Лечение на диария

Някои пробиотици са показали положителни резултати при лечение на диария и гастроентерит. Превантивната консумация на видове Lactobacillus може значително да намали риска от диария, особено нозокомиален ротавирусен гастроентерит.

2) Мозъчна функция

Пробиотиците може да са полезни за работата на мозъка. Изследователи от UCLA установяват, че мозъчната функция се подобрява сред здрави жени, които редовно консумират кисело мляко, съдържащо пробиотици.

Част от съдържанието на киселото мляко може всъщност да промени начина, по който мозъкът ни реагира на околната среда.

3) Холестерол

Проучвания показват, че пробиотиците могат да намалят холестероловите естери, свързани с" лошите “наситени мастни киселини в кръвта.

4) Кръвно налягане

Проучване от 2018 г. установява, че млякото, ферментирало с щамове на лактобацилус, може да помогне за понижаване на кръвното налягане. В допълнение, това проучване показва, че пробиотиците могат да повишат нивата на витамин D в кръвта чрез метаболитните си процеси. Витамин D също помага да се предотврати повишаването на кръвното налягане.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Зима 2024/2025 г.
Поскъпване на хранителните продукти
Катастрофи в България
Риск от чума по дребните преживни животни
Коледно-новогодишни празници 2024/2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: