ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Предимства на пробиотиците | ||||||
| ||||||
Чрез балансиране на чревната микрофлора пробиотиците играят важна роля за регулиране на чревната функция и храносмилането. Микрофлората са микроскопичните водорасли и гъбички, които вече присъстват в храносмилателната система. Световната здравна организация (СЗО) определя тези "добри“ бактерии като "живи микроорганизми, които при прилагане в адекватни количества предоставят полза за здравето на гостоприемника“. Пробиотиците се откриват във ферментирали храни с активни живи култури, като кисело мляко. Предлагат се под формата на добавки като капсули, течности и прахове. Препоръчваме ви да разгледате голямото разнообразие от различни пробиотични добавки в 366.бг. Бързи факти за пробиотиците • Пробиотиците са микроорганизми, които активно осигуряват ползи за здравето. • Те имат много добри ползи за храносмилането, кръвното налягане, мозъчната функция, синдрома на раздразненото черво (IBS) и борбата с инфекцията. • Те се предлагат като добавки или във ферментирали хранителни продукти, като кисело мляко, кимчи, мисо и отлежали сирена. Ползи за здравето: 1) Лечение на диария Някои пробиотици са показали положителни резултати при лечение на диария и гастроентерит. Превантивната консумация на видове Lactobacillus може значително да намали риска от диария, особено нозокомиален ротавирусен гастроентерит. 2) Мозъчна функция Пробиотиците може да са полезни за работата на мозъка. Изследователи от UCLA установяват, че мозъчната функция се подобрява сред здрави жени, които редовно консумират кисело мляко, съдържащо пробиотици. Част от съдържанието на киселото мляко може всъщност да промени начина, по който мозъкът ни реагира на околната среда. 3) Холестерол Проучвания показват, че пробиотиците могат да намалят холестероловите естери, свързани с" лошите “наситени мастни киселини в кръвта. 4) Кръвно налягане Проучване от 2018 г. установява, че млякото, ферментирало с щамове на лактобацилус, може да помогне за понижаване на кръвното налягане. В допълнение, това проучване показва, че пробиотиците могат да повишат нивата на витамин D в кръвта чрез метаболитните си процеси. Витамин D също помага да се предотврати повишаването на кръвното налягане. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Кулагин: Ивоне е мъж!
12:25 / 28.11.2024
Ударно начало на декември за три зодии
15:32 / 28.11.2024
Денков: Времето изтича
09:53 / 28.11.2024
Какво време ни очаква днес
08:35 / 28.11.2024
Депутат от ДБ с оферта към ГЕРБ и БСП
13:42 / 28.11.2024
Атанас Зафиров: Получихме отказ
11:42 / 28.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@ruse24.bg
©2008 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Ruse24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Ruse24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Ruse24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: