Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Председателят на ДАЗД се запозна с процеса на деинституционализация в област Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 13:07 / 20.09.2013Коментари (0)778
©
Първото работно посещение на г-жа Ева Жечева като председател на Държавната агенцията за закрила на детето бе в град Русе. Вчера Жечева се срещна с представителите на държавната и местна власт, с които разговаря за социалните дейности и услуги, както и за процеса на деинституционализация в Русенска област. Обсъдени бяха състоянието на системата за закрила на детето и социалните услуги, както и възможностите за подобряване на координацията и сътрудничеството между заинтересованите страни. 

В срещата участваха областният управител на Русе Венцислав Калчев и неговите заместници Айлян Карамехмедова и Милена Хинкова, зам.-кметът Иван Григоров и г-жа Вяра Георгиева - началник отдел "Социални дейности" в Община Русе. 

Карамехмедова запозна председателя на ДАЗД с предлаганите в региона социални услуги и с процеса по разкриване на нови такива, посочвайки, че на територията на област Русе функционират 38 социални услуги за възрастни и деца, 17 от които само за деца. Най-голям брой има в общините Русе и Борово, а приемната грижа е най-добре развита в с. Копривец, община Бяла. Предвид сложния и критичен момент с извеждането на децата от институциите, Жечева изслуша опита и добрите практики в процеса на изпълнението на стратегията за деинституционализация. Заместник-кметът по хуманитарни дейности г-н Григоров подчерта, че всички социални услуги в община Русе се съгласуват и благодарение на добрата екипна работа местната власт работи ефективно по отстраняване на възникващите в хода на работата проблеми. В община Русе в момента се работи по разкриване на нови 7 вида услуги за деца от 1 до 3 годишна възраст. 

Председателят на ДАЗД информира местната власт, че основен приоритет в бъдещата държавна политика, ще бъде семейство и осигуряването на подкрепа за семейства. Друг приоритет ще бъде поставен върху укрепване на системата за закрила на детето, като по думите на Жечева Законът за закрила на детето трябва да вменява повече отговорности на местните власти. Тя заяви готовност за търсене на различни възможности за предприемане на съвместни инициативи, подобряване на координацията между институциите, както и мерки за усъвършенстване на услугите за закрила на детето. Днес Ева Жечева продължава своето работно посещение в града. Тя ще се запознае с дейността на институции, предоставящи социални услуги за деца.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: