Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Премиерът: Няма силна, успешна, просперища държава без силно МВР
Автор: Екип Ruse24.bg 16:26 / 30.12.2008Коментари (0)547
©
На празнична церемония в НДК бяха връчени годишните награди "Полицай на годината". Специален приз от министър Миков получиха полицаите от сектор "Икономическа полиция" към Шесто РПУ на СДВР за успехите им при разкриването на престъпни схеми за измами с имоти в столицата

МВР е институцията, която символизира българската държавност, каза министър-председателят Сергей Станишев в слово към наградените полицейски служители. Няма силна, успешна, просперища държава без силно Министерство на вътрешните работи. В него работят, служат, хора с особена психология, със силно чувство за дълг към гражданите, към България, подчерта той. Премиерът припомни, че през годините на преход са извършени много експерименти и трансформации и в МВР, но тези промени са били наложени от изискванията на времето и са целяли по-добри резултати, повишаване качеството на работа и модернизация на условията на труд. Като пример той даде столицата, където от 80-те години не е строена сграда на РПУ. Тази година с подкрепата на  правителството е започнало реализирането на такава програма, която е насочена не само към София, но и към други градове.

Министър-председателят посочи, че на моменти има свръхкритично мнение към полицията и вътрешното министерство, което е несправедливо. Според него наградените полицаи и техните успехи заслужават много голямо обществено уважение, подкрепа и добро медийно отразяване. Той лично отличи полицай Виктор Янев от столичното Осмо РПУ – с професионалните си действия служителят на реда спаси младо момиче, което се опита да сложи край на живота си. Премиерът връчи и награда на сектор “Борба с организираната престъпност” при областна дирекция на МВР-Враца за успехи при неутрализирането на двадесет и две лица, занимаващи се с проституция и разпространение на наркотични вещества. В заключение премиерът пожела успехи на отличените служители и колективи от София и страната и пожела новата 2009 г. да бъде "спокойна, стабилна и уверена за МВР".

10 индивидуални и 10 колективни награди получиха полицаи и полицейски eкипи на празничната церемония "Полицай на годината". Тя беше открита от председателя на Управителния съвет на фондация "Доверие и закрила" Христо Друмев. Неправителствената организация е съорганизатор на церемонията, заедно с МВР.

Специален приз от министър Миков получиха полицаите сектор “Икономическа полиция” към Шесто РПУ на СДВР за успехите им при разкриването на престъпни схеми за измами с имоти в столицата.

С “Почетно отличие на МВР за доблест и заслуги” - І степен министър Миков награди г-н Христо Друмев. То е признание за изключително големия му принос и подкрепа при организирането и провеждането на национални и международни прояви  в НДК и кампании, свързани с утвърждаването на авторитета на МВР.

Ежегодните награди “Полицай на годината” се връчват на изявени служители от полицейските структурни звена за доказан висок професионализъм и изразени качества в противодействието на престъпността, опазването на обществения ред, сигурността и спокойствието на българските граждани. Призът се дава за конкретен принос и постижения, които утвърждават авторитета и общественото доверие към полицейската институция в България.

Списък на наградените служители на церемонията “Полицай на годината” 2008 г.

Индивидуални награди:

1. Инспектор Кирил Владимиров – разузнавач в отдел „Икономическа полиция” в Дирекция „Противодействие на общата престъпност” към главна Дирекция „Криминална полиция”.
Наградата се присъжда за висок професионализъм и конкретен принос за разкриването на сложни като механизъм икономически престъпления със значим обществен отзвук.

2. Комисар Тодор Гребенаров – началник отдел „Охрана на обществения ред и превенция” при областна дирекция на Министерство на вътрешните работи - Пловдив.
Наградата се присъжда за доказан висок професионализъм при управление на силите и средствата осигуряващи спокойствието и сигурността на гражданите по време на спортни, културно-масови, религиозни и международни мероприятия в град Пловдив.

3. Полицай Виктор Янев – старши полицай в група „Охрана на обществения ред”, в 08 Районно управление на Столична дирекция на вътрешните работи. Наградата се присъжда за доказан висок професионализъм при опазване на обществения ред, борбата с престъпността и осигуряване безопасността на гражданите в столичния град.

4. Маргарита Златева – старши разследващ полицай в сектор „Икономическа полиция” при Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи-Варна. Наградата се присъжда за съществен принос при воденето на досъдебни производства свързани с тежки криминални престъпления – компютърни измами с парични средства в особено големи размери, изготвяне и използване на технически средства за придобиване данни от платежни инструменти и пране на пари.

5. Полицай Димитър Игнатов – старши полицай от специализирано жандармерийско подразделение към Зонално жандармерийско управление – Бургас. Полицай Игнатов се награждава за проявено постоянство и висок професионализъм при изпълнение на служебните му задължения, активно участие в борбата с престъпността и проявата на нулева толерантност към корупционни прояви.

6. Инспектор Мариян Лонгинов – разузнавач в група „Криминална полиция”, към Районно управление на Мвр-Горна оряховица.
Наградата се присъжда за проявен професионализъм, устойчивост и постигнати отлични резултати в борбата с криминалната престъпност в гр. горна оряховица.

7. Инспектор Иван Спасов – дознател в отдел „Досъдебно производство” към „Полицейско разследване” при Областна дирекция на вътрешните работи-Враца. Наградата се присъжда за постигнати високи резултати през годината – 40 приключени досъдебни производства, 7 от които за тежки криминални престъпления свързани с трафик на хора, склоняване към проституция, разпространение на наркотични вещества, измами и длъжностно присвояване в особено големи размери.

8. Главен инспектор Дафинка Ганева – началник на група „Териториална полиция” при Районно управление на МВР, град Севлиево към Областна дирекция на министерство на вътрешните работи -Габрово. Наградата се присъжда за висок професионализъм и проявено постоянство в работата й по прилагането на модела „полицията в близост до обществото”, създаването на гражданско-обществен център по превенция в ромския квартал „Балабаница” и активното й участие в местната комисия за обществен ред и сигурност.

9. Главен инспектор Любомир Костадинов – началник на  група „Контрол, регулиране в централната градска част и осигуряване на маршрути”, към отдел „Пътна полиция” – Столична дирекция на вътрешните работи. Наградата се присъжда за проявен професионализъм при опазване на обществения ред, контрола и регулирането на движението по пътищата в столицата и осигуряване предвижването на делегации по определените за целта маршрути.

10. Комисар Стоян Иванов – заместник началник по охрана и контрол на държавната граница на регионална дирекция „Гранична полиция - Елхово”. Наградата се присъжда за проявен професионализъм при ръководене на регионалната дирекция „гранична полиция-елхово и постигнати високи резултати през годината. в общо 438 случая на нарушения ръководените от него служители са задържали 872 нарушители на държавната граница.


Колективни награди

1. Сектор „Престъпления против личността” при Дирекция „Противодействие на общата престъпност” в Главна дирекция «Криминална полиция», с началник главен инспектор Иван Иванов. Наградата се присъжда за проявен професионализъм, методичен контрол и активно участие в разкриването на множество умишлени убийства, извършени в  цялата страна.

2.Група „Престъпления против личноста”, сектор „Криминална полиция” при Областна дирекция на МВР-Варна, с началник главен инспектор Стоян Гунчев. Наградата се присъжда за доказан висок професионализъм при разследване на тежки престъпления, отличаващи се с фактическа и правна сложност.

3.Сектор „Борба с организираната престъпност”, към отдел „Противодействие на престъпността” при Областна дирекция на МВР-Враца, с началник сектор гл. инспектор Пламен Тончев. Наградата се присъжда за доказан висок професионализъм в борбата с организираната престъпност, участие в специализирани операции и задържането на двадесет и две лица занимаващи се с проституция и разпространение на наркотични вещества.

4. Колектив от служители на Районно управление „Транспортна полиция” град Мездра с началник на група главен инспектор Иван Иванов. Наградата се присъжда за проявения професионализъм, личен пример и самоотверженост при провеждане на спасителните мероприятия и разследване на случая с пожара във влака софия-кардам.

5. Сектор  „Незаконен трафик на наркотични вещества” в отдел „Наркотици” към Дирекция „Противодействие на организираната и тежка престъпност” при Главна дирекция „Криминална полиция” с началник на сектор инспектор Тодор Чонов. Наградата се присъжда за доказан висок професионализъм и постигнати значими резултати в борбата срещу трансграничния трафик на наркотични вещества и участие в международни операции, проведени на територията на страната.

Високият професионализъм на служителите от сектора  и от отдел «Наркотици» е оценен високо от регионалния център за борба с трансграничната престъпност към Инициативата за сътрудничество в Югоизточна Европа, за което от центъра присъждат материална награда на Дирекцията за противодействие на организираната и тежка престъпност. Постигнати са забележителни резултати в международно разследване при  проведени операции.

6.Сектор „Специални операции и масови мероприятия” към Зонално жандармерийско управление-София, с началник главен инспектор Петър Петров. Наградата се присъжда за съществен принос и проявен професионализъм при изпълнение на задачите по опазване на обществения ред при провеждане на масови мероприятия на територията на град София, Перник, Кюстендил и Благоевград.

7.Сектор „Борба с организираната престъпност” при Областна дирекция на МВР-Хасково, с началник главен инспектор Белчо Бялков. Наградата се присъжда за проявен професионализъм при разкриване на тежки криминални престъпления и участие в съвместни полицейски операции за задържане на лица от организирани престъпни групи.

8.Специализирано полицейско подразделение към сектор „Специализирано подразделение за охрана на обществения ред” при Областна дирекция на МВР-Варна, с началник полицейски инспектор Георги Георгиев. Наградата се присъжда за проявен професионализъм при участие в четирдесет и пет специализирани полицейски операции, съвместно с други специализирани служби на мвр.

9.Звено „Издирване”, група „Тежки престъпления”, сектор „Криминална полиция”, към 09 районно управление на Столична дирекция на вътрешните работи, с началник инспектор Иван Стоилов. Наградата се присъжда за доказания професионализъм и работа в екип при провеждане на оперативно-издирвателни мероприятия по разкриване и задържане на 152 извършители на тежки криминални престъпления против личността.

10.Мобилна гранично-полицейска група на Регионална дирекция „Гранична полиция - Драгоман”, с началник на групата инспектор Ивайло Трайков. Наградата се присъжда за проявен професионализъм и постигнати високи резултати при охраната на държавната граница. участие в 33 гранично-полицейски операции, 55 мобилни групи за контрол и наблюдение съвместно с агенция митници, съставени 71 акта по закона за български документи за самоличност, иззети 29073 кутии контрабандно внесени цигари и конвоирани 324 задържани лица.

Специална награда – колектива на сектор “Икономическа полиция” към 6 РПУ на СДВР, за техния принос при разкриването на престъпни схеми за измами с недвижими имоти на територията на гр.София наградата се връчи от министър Михаил Миков.

С почетно отличие на Министерството на вътрешните работи за доблест и заслуги – първа степен се награждава председателя на Управителния съвет на фондация „Доверие и закрила” г-н Христо Друмев. Отличието се присъжда за изключително големия принос и подкрепа при организиране и провеждане на различни национални и международни масови мероприятия на територията на националния дворец на културата и кампании свързани с утвърждаване авторитета на министерство на вътрешните работи.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Отбелязване на Деня на Независимостта
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: