Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Премиерът: Вдигането на кредитния рейтинг на България е изключителна новина
Автор: Екип Ruse24.bg 16:22 / 23.07.2011Коментари (0)372
© Ruse24.bg
Има доста разлики между България и Полша, още по време, когато Полша се бореше срещу комунизма, "а ние лакействахме", каза премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос на Илиана Беновска по радио К2 с какви думи ще приветстват България през 2018 година, когато приеме председателството. "Убеден съм, че ще се намерят добри думи да се кажат за нас", каза премиерът. Той подчерта, че вдигането на кредитния рейтинг на България от "Мудис" е ясен сигнал към нашите партньори колко дисциплинирана е България и колко много работи. Преди години ние искахме да влезем в еврозоната, сега, както каза министър Дянков казахме "Не, вие ще се дисциплинирате и тогава ще влезем в еврозоната". Ние направихме приоритети и казахме на всеки какво за в бъдеще може да се случи и "всеки може да отиде и да го пипне". Вдигането на рейтинга ни е една изключителна новина, подчерта Борисов. Вчера поздравих и Орешарски, защото в оценката се визира и работата на предишните правителства. "Когато има за какво аз поздравявам, но посочете ми други успехи на предишното правителство още някои успехи и аз ще ги поздравя". Инфраструктурата на една държава е като гръбнака на едно семейство- това е първото задължително условие. Тези дни видяхте нечувано в нашата история даване на пари за археология, култура, за образование, за иновации-15 млн. за тези, които бяха отчетени за неграмотни. Догодина април месец, като пуснем метрото, това ще бъде един покрит музей, подчерта премиерът. "Имам лекарство за "глупостите", които се пишат по медиите- не ги четете", заяви Борисов. Никога не съм подценявал българският народ и когато ги прочете "жълтините" ще си направи изводите. Не ви ли прави впечатление, как дръпна българското кино- прекрасни филми, прекрасни продуценти, каза премиерът и изброи някои от любимите му български филми. На въпрос защо 24 месеца Борисов не е направил нищо за медиите, той отговори, че в две сфери гилдиите трябва да се оправят без намесата на властта- това е съдебната система и медиите. Не искам по никакъв начин да се меся в медийната политика, дори и да приемете това за слабост, каза премиерът. Смятам, че моята задача е подобряването на инфраструктурата, повишаването на кредитния рейтинг на държавата ни и други. В доклада на ЕК много категорично са разделени успехите и неуспехите и са посочени виновниците за това. Оценката за правителство е, че продължава силната политическа воля, което за мен е една добра оценка. Има един малък парадокс - вчера в парламента разискваме доклад за институция, която не е в парламента. Имах против избора на Лазар Груев и когато отидох в кабинета му да му кажа лично по дела на ОЛАФ, по които има присъди в други страни. Питам защо по ОЛАФ, по това дело, което има присъди и в други държави и директно дойдоха от Брюксел, да ни кажат "Абе вие какво правите в България", защо по тези дела, които ги има в доклада не се работи, попита премиерът.

"Сега ме дърпате за езика да Ви попитам за делото за "Октопода". Смятате ли, че това е дело, в което ще се стигне до осъдителна присъда. "Ще видим, като свърши процеса, ще го коментираме тогава", каза премиера. "Аз сега коментирам делата, които са в доклада, посочени вече поименно. Доказателствата на ОЛАФ, доказателствата на прокуратури на европейски държави не са доказателства за България",зададе въпрос Борисов.

"За 22 години пладнешко разграбване в България, Брюксел сега иска драстично да бъде спряно това", заяви премиерът. Именно затова те натискат да се приеме закон за конфискация, но аз искам при това да бъдат спазвани гражданските права. Две трети от доклада касае съдебната система. Той зададе въпроса, защо по тези дела, които ги в доклада няма резултати.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: