Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Превозвачи готвят протести заради цените на горивата
Автор: Екип Ruse24.bg 11:00 / 24.02.2011Коментари (12)378
© Ruse24.bg
Товарни превозвачи са готови на протестни действия, ако не се предприемат незабавно мерки от страна на държавата за овладяване на непрекъснатия ръст на цените на горивата. Това съобщи председателят на Българския съюз на товарните превозвачи (БСТП) Валентин Бянов. Организацията е изпратила писмо до Министерския съвет, министерствата на транспорта и на финансите, както и до Народното събрание.

В писмото се казва, че БСТП изразява острото си недоволство от непрекъснато покачващите се цени на горивата, в частност на дизеловото гориво като основна суровина за реализация на транспортните услуги и открито се противопоставя на липсата на финансов контрол и рестрикции от страна на държавния апарат по отношение на ценовата политика.

От браншовия съюз твърдят още, че резкият скок в цените на горивата е удар за транспортните компании, които са изправени пред угрозата да бъдат неконкурентноспособни на европейския пазар и застрашени от масови фалити.

Превозвачите настояват незабавно държавата да приеме твърдо позицията на основен регулатор спрямо доставчиците на горива, като въведе контрол и наложи рестриктивни мерки в ценообразуването и при качеството на предлаганите петролни продукти. Освен това компаниите, членове на съюза, искат да се въведе механизъм за възстановяване на акциза за доказанодействащи транспортни компании, както това се прави в Словения, Франция и др.

"Нашите искания са подкрепени от над 350 компании, с над 2300 автомобили и над 9500 служители, заети в транспортния сектор, както и обикновени граждани и обществени структури и формации", пишат от БСТП до държавните институции

Източник: в. "Дневник"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Най- накрая... и на тях им писна да теглят като грешни дяволи. Трябва да ги подкрепим. Всички заедно.
+4
 
 
Протеста трябва да е срещу цялата ценова политика на тиквеното правителство на това малоумно управление и постояно покачване на всички цени...а не само на нафтата на алчните превозвачи.
0
 
 
В момента държавата прибира на всеки литър 0.8 ст акциз ,ако спрат да ламтят толкова Бойковците може да се овладее цената, та дори значително да падне ,но кой да мисли за народа?
+3
 
 
Време е тая стачка да стане масова в цяла България, и обикновените хора да се вдигнат редом с превозвачите защото това не е само техен проблем.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Пожари 2024
Космическа надпревара
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Хороскоп за деня
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: