Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Превозвачи искат таван на таксиметровите услуги
Автор: Екип Ruse24.bg 11:05 / 01.01.2010Коментари (0)424
© Ruse24.bg
След като таксиметровите превозвачи избират цена за превоз по-висока от една Швейцария, примерно, то явно е необходимо да се подходи с регулация на цените. Това каза в интервю Румен Крумов, председател на Националния съюз за превозвачите. Той се надява в първите няколко месеца на 2010 година поне в няколко града да бъдат въведени тавани на цените на таксиметровите услуги.

Транспортно министерство е предложило задължението за определяне на таван на цените да бъде предоставено на местните органи за самоуправление. „Ние подкрепяме това предложение. В един пазар, в който както и да определяме базата за средното ниво на услугата, условно, ако е един лев на километър, явлението 5 - 10 лв. на километър го приемаме не като нормално или като криво разбрана свобода за определяне на цената на собствения труд", каза той.
По думите му - ако действително пазарът има нужда от такава скъпа услуга, нека да бъде направено така, както е по света. „По света има достатъчно фирми, които предлагат луксозен превоз с луксозни автомобили. Да не изпадаме в смешната ситуация, че качвайки се в такси, обичайно предполагайки, че цената ще е някъде около 70 - 80 стотинки на километър, да бъдем „сурвакани" с някакви такива странни суми. Който смята да развива такава транспортна услуга, да я изкара извън таксиметровата. Да си направи фирма за луксозни превози с лимузини и да се реализира на този пазар, а не под „дрехата" на таксиметровия превоз да се опитваме да заблуждаваме хората. В тази връзка подкрепяме предложението за таван на цените на таксиметровите превози", каза той.

Ще трябва бизнесът да предложи своите разчети по себестойности на превозите, съответните специалисти от общината да ги коментират. Хубаво би било в едни такива дискусии да участват представители на потребителските организации, каза той.

Като първа стъпка според него е необходимо да се определи таван на цената - например, че превозът не може да надвишава лев, лев и петдесет или два лева на километър. „Идеята е като първа стъпка да се пресече това явление - качвате се на обичайното жълто такси и то обаче ви иска между 5 и 10 лева на километър. Оттам нататък хубаво би било да се изпълни другата част - това, което е потребно на бизнеса - защитната част в регулацията на цените, тоест пределните минимални цени. Така в известна степен ще бъде преодолян проблемът с появяващите се периодично на пазара дъмпинг и нелоялна конкуренция", каза още Румен Крумов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Пожари 2024
Икономическа криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: