Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Превозвачи настояват да се подобри състоянието на пътищата, които се ползват като алтернативни маршрути през почивните дни
Автор: Екип Ruse24.bg 13:50 / 22.08.2011Коментари (0)170
Превозвачи настояват да се подобри състоянието на пътищата, които се ползват като алтернативни маршрути по време на ограниченията за движение на товарните автомобили през почивните дни. Това каза Койчо Русев, председател на Съюза на организациите в автомобилния транспорт и Националната транспортна камара и член на УС на АЕБТРИ. Някои от алтернативните пътища се нуждаят от спешен ремонт, каза той.

"Не може да минем без тези ограничения, ако искаме наистина да се създадат по-добри условия за движение през уикенда на личните превозни средства. Ние в това отношение нямаме претенции. Претенциите ни са да се изработват алтернативни маршрути и да се подобрява състоянието на пътното платно по тези маршрути. Там, където се спират превозните средства за определени часове, да се подобрят съществуващите паркинги, да се изградят нови", каза Русев.

Той даде пример с един от главните алтернативни маршрути през Ямбол - Средец - Бургас. Участъкът трябва да се ремонтира час по-скоро, защото предпоставките за щети и пътнотранспортни произшествия са сериозни. "Този път е строен преди много години. Той не е предвиден тогава за движение на големи товарни автомобили. В резултат на което основата му трябва да се ремонтира, не издържа на тези натоварвания. Има много неравности по пътя, които създават големи проблеми както на водачите на товарните автомобили, които са задължени да минават оттам, така и на леки автомобили, които по необходимост минават по този път. Вярно е, че в частта между Константиново и Средец се прави ремонт в момента. Но аз смятам, че трябва да се съсредоточат усилията на Пътната агенция, като мине сезонът този път наистина да бъде отремонтиран и когато се отклоняват превозни средства по този маршрут, да има едни нормални условия за движение на тежкотоварните автомобили", каза Русев. По думите му дългите и неремонтирани алтернативни маршрути принуждават превозвачите да се движат с по-ниска скорост и стават причина за забавяне на превозите.

Източник: Агенция "Фокус"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
Отбелязване на Деня на Независимостта
Хороскоп за деня
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: