Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Приемат нови изисквания за автомобилите с газови уредби
Автор: Екип Ruse24.bg 14:58 / 23.04.2012Коментари (4)455
© Ruse24.bg
Нови изисквания за техническата изправност на автомобилите с газови уредби ще бъдат приети до месец, съобщи директорът на изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" Валентин Божков.

От началото на годината бяха закрити пунктовете за тестване на газовите бутилки, като дейността им поеха пунктовете за годишен технически преглед. Според Валентин Божков това не е довело до занижаване на изискванията за сигурност, а напротив - до прекратяване на фиктивните проверки.

Предстоящите промени са консултирани от месеци с експерти в сектора и не са провокирани от взрива на автомобил на бензиностанция в Сандански, при който пострадаха четирима души:

Това, което конкретно мога да кажа за последния инцидент, е, че автомобилът е бил на преглед по стария ред в условията на старите системи и на старите пунктове, където не е имало видеонаблюдение. Знаете, всички констатирахме безкрайно много фиктивни прегледи през последните години, сега според нас допълнителният контрол, който е с видеонаблюдение при това, че се прави в рамките на прегледа, общият за техническа изправност, са допълнителна гаранция, че това няма как да се повтори.

Въпреки това, което се проверява от първи януари, ние считаме, че е необходимо да се извършат изменения в действащата наредба, които вече са подготвени и ще бъдат публикувани за обсъждане и ще искаме да се гледа, освен всичко друго, вече и срокът на експлоатация на резервоара, който е отразен от производителя с маркировката, стриктно да се следи за това има ли, или няма знак, поставен на задното стъкло на автомобила, както и ще искаме документ за съответствие на монтажа с нормативните изисквания. Аз се надявам до месец да е факт.

Източник: БНР







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 23.04.2012 г.
+3
 
 
чудят се по какъв начин да смучат пари. Голям им е дерт за това. На тези папардаци дето се правеха на важни от котлонадзора как ще им намерят работа.Чикиджий.
+3
 
 
Само изисквания, а за някакви облекчения никой не повдига въпроса??!!
+1
 
 
И аз минах преглед,дебелака излезе от кабинката само да ми залепи стикера.....тия прегледи са жив та*ак,а тия камери проверяващите могат да си ги наврът някъде никакъв контрол няма на пунктовете.всичко си е както преди,имам и газова уредба викам на на кавала да отворя ли багажника да я видиш,стикер тва онова де да знам какво трябва да гледат,той ми вика аа не трбва само да ти снимам номера абе пълен смях.45лв. за абсолютно нищо.
Aнонимен
на 23.04.2012 г.
+9
 
 
Смело мога да заявя, че техническия преглед на газовата бутилка на автомобила ми беше проверена за по-малко от минута на пункта за технически преглед на автомобила, докато в пунктовете обособени за това, служителите си вършеха много добре работата и най-обстойно правеха преглед не само отпред около изпарителя (както в пункта за техн.преглед), проверяваха и бутилки и всичко.. Това е поредната глупост, от която ще печели държавата. Да не говорим, че газовите техници си разбират тясно от работата...
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: